İngiltere'de en büyük patronlar ortalama yıllık maaşı '3 günde' kazanıyor

İngiltere'de en büyük patronlar ortalama yıllık maaşı '3 günde' kazanıyor

İngiltere'de yapılan yeni bir araştırma, ülkedeki maaş adeletsizliğinin boyutlarını gözler önüne serdi. Araştırmaya göre, ülkenin en büyük patronları bir yıllık ortalama maaşı 3 günde kazanıyor.

İngiltere'nin önde gelen 100 şirketinin üst düzey yöneticilerinin 3 günlük maaşının, ülkedeki yıllık ortalama maaş olan 29.559 sterline denk olduğu ortaya çıktı.

İngiltere’de Chartered Institute of Personnel and Development adlı insan kaynakları şirketi ve High Pay Centre adlı bir düşünce kuruluşu tarafından yeni yapılan araştırmaya göre FTSE 100 şirketlerinin yöneticileri saatte 900 sterlinden fazla kazanıyor. İngiltere'de ortalama bir tam zamanlı çalışanın saatlik ücreti ise 14,37 sterlin. Yani Noel ve yeni yıl tatili sonrası 2 Ocak Perşembe günü işbaşı yapan yöneticiler, bu akşam itibarıyla bir çalışanın ortalama yıllık maaşını kazanmış olacak.

Londra Borsası'nda işlem gören en yüksek piyasa değerine sahip 100 şirkete ‘FTSE 100’ deniliyor. Araştırmada ulaşılan son verilere göre FTSE 100 şirketlerinin patronları 2018 yılında ortalama 3.46 milyon sterlin kazandı. Bu, ortalama maaşın yaklaşık 117 katı.

Araştırmayı yapan düşünce kuruluşu High Pay Centre'ın direktörü Luke Hildyard "CEO'lar geri kalan çalışanlara kıyasla olağandışı maaşlar alıyorlar ve İngiltere maaş adaletsizliğinin en yüksek olduğu Avrupa ülkelerinden biri" dedi.