İngiltere'de aşı karşıtları sokağa döküldü: 11 gözaltı

İngiltere'de aşı karşıtları sokağa döküldü: 11 gözaltı

Londra'da aşı karşıtı binlerce kişi yasakların tamamen kaldırılmasıyla Parlamento Meydanı’nda bir araya geldi. Çıkan olaylarda 11 kişi gözaltına alındı.

İngiltere'de hükümetin 'Özgürlük günü' olarak adlandırdığı 19 Temmuz'dan itibaren tüm kısıtlamaların kaldırılmasıyla başkent Londra'da bulunan Parlamento Meydanı'nda yüzlerce aşı karşıtı bir araya geldi. Protestocular, Parlamento Meydanı'ndan Westminster Sarayı'nın kapılarına kadar alanı doldurdu.

Trafiğin engellenmesi üzerine polis, göstericilerin yoldan çekilmesi için anons yaparken bazı göstericiler polise şişe fırlattı. Göstericiler ellerinde aşı ve polis karşıtı mesajların yazılı olduğu 'Özgürlük', 'Polise yazıklar olsun' ve '(Başbakan) Boris Johnson'ı tutuklayın' pankartlarla yürüyüş gerçekleştirdi.

Polis tarafından yapılan açıklamada, "Bir dizi memur, Westminster, Parlamento Meydanı'ndaki bir gösteriye yanıt vermeye devam ediyor. 11 kişi çeşitli suçlardan tutuklandı. Polis operasyonumuz devam ediyor, ne yazık ki memurlar kalabalıkla uğraşırken düşmanlıkla karşılandı" denildi.