İngiltere Maliye Bakanı: Kapitalizm saldırı altında, savunmalıyız

İngiltere Maliye Bakanı: Kapitalizm saldırı altında, savunmalıyız

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ekonomide radikal değişiklik çağrılarına karşı kapitalizmi savunarak, "Bu model yeniden saldırı altında iken bunu savunmaktan korkmamalıyız. Ekonomimiz bozuk değil temelde güçlü" dedi.

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, üyesi olduğu Muhafazakar Parti'nin yıllık kongresi öncesinde gazetecilere açıklama yaptı. 

Sosyalist Jeremy Corbyn liderliğinde önemli bir çıkış yapan İşçi Partisi'nin yeni ekonomi politikalarına karşı açıklamada bulunan Hammond, "Kuzey Kore, Küba, Venezuella ve Zimbabve hariç dünyadaki tüm ülkelerin bizim burada uyguladığımız pazar ekonomisi sistemini kabul etmesi tesadüf değil" dedi.

Sputnik'in aktardığı habere göre, kapitalizmin "insanların yaşam standartlarının artması, iş yaratmak, sürdürülebilir gelişme ve kamu hizmetlerini destekleme konusunda evrensel bir yol olduğunu" söyleyen Hammond, "Bu model yeniden saldırı altında iken bunu savunmaktan korkmamalıyız. Ekonomimiz bozuk değil temelde güçlü" dedi.

İşçi Partisi'nin lideri Corbyn, ekonomi politikalarında radikal değişiklikleri savunmasıyla gündeme geliyor. İşçi Partisi'nin geçtiğimiz hafta yapılan yıllık kongrede de İngiltere'nin altyapsında geniş çaplı kamulaştırma, daha fazla kamu harcaması ve bankacılık sektörüne yönelik daha fazla vergilendirme programı açıklanmıştı.