İngiltere dahil 4 ülke ile uçuşlar durduruldu: Karar sonrası ilk yolcular İstanbul'da

İngiltere dahil 4 ülke ile uçuşlar durduruldu: Karar sonrası ilk yolcular İstanbul'da

Koronavirüsün yeni mutasyonunun bulaşıcılığının yüksek olduğu açıklamalarının ardından İngiltere ve virüsün görüldüğü diğer ülkelere karşı alınan seyahat yasağı kararlarına Türkiye de eklendi. Karar sonrası gece saatlerinde THY ait uçakla Londra'dan İstanbul'a gelen yolculara PCR testi yapıldı. Yolcular, evlerinde karantina altında olacak.

İlk olarak İngiltere'de ortaya çıkan ve Avusturya, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika'da rastlanan koronavirüsün yeni mutasyonu dünyayı alarma geçiriyor. Yeni mutasyonun bulaşıcılığının yüzde 70 daha fazla olduğunun açıklanması ardından Dünya Sağlık Örgütü, ülkelere tedbirleri sıkılaştırma çağrısı yapmıştı. Birçok ülke, yeni mutasyonun görüldüğü ülkelerden uçuşları durdurma kararı aldı.

Karar alan ülkeler arasına Türkiye de eklendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır” açıklaması yaptı.

İLK YOLCULAR İSTANBUL'DA

Bakan Koca'nın açıklamasının ardından Türk Hava Yollarına (THY) ait tarifeli uçakla Londra'dan İstanbul'a gelen ve aralarında kabin ekiplerinin de bulunduğu 125 yolcuya, İstanbul Havalimanı'nda koronavirüs tedbirleri uygulandı.

Sağlık ekipleri tarafından Covid-19 PCR testi alanına götürülen yolculardan numune alındı.

Londra'dan İstanbul'a gelen yolcuların, evlerinde karantina altında olacakları ve filyasyon ekipleri tarafından takip altında tutulacakları öğrenildi.