İngiltere Başbakanı: Suriye saldırısı ulusal çıkarımız içindi

İngiltere Başbakanı: Suriye saldırısı ulusal çıkarımız içindi

ABD, İngiltere ve Fransa tarafından Suriye’ye yönelik düzenlenen saldırıyı meşru gösterme çabaları devam ediyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Suriye ordusunun ‘kimyasal silah kullandığı’ iddiasını tekrarladı. May, ABD ve Fransa ile Suriye’ye karşı gerçekleştirilen saldırının ülkesinin "ulusal çıkarına" olduğunu söyledi.

May, hiçbir kanıt gösterilememesine rağmen Suriye ordusu tarafından yapıldığını iddia ettiği kimyasal saldırıyla ilgili "Gerçeklerini gizlemek üzere geniş bir girişimde bulunulduğunu" öne sürerken, Rusya'nın bu konuda Suriye’ye destek sağladığını da iddia etti.

May, saldırı kararını ABD’den bağımsız olarak aldıklarını izah etmeye çalıştığı konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Harekete geçtik çünkü bunu yapmak ulusal çıkarımıza. Suriye'de kimyasal silahların daha fazla kullanılmasını engellemek ve bu silahların kullanılmaması gerektiği konusunda küresel fikir birliğini savunmak bizim ulusal çıkarımıza. İster Suriye'de, ister İngiltere sokaklarında ya da başka yerlerde olsun, kimyasal silah kullanımının normalleştirilmesine izin veremeyiz. Bunu Başkan Trump istedi diye yapmadık. Bunu yaptık çünkü yapılması gereken doğru şey olduğuna inandık. Ve yalnız da değiliz. Aldığımız karara yönelik geniş tabanlı uluslararası destek verildi."