İnegöl'de HDP'ye faşist saldırı: Bina ateşe verildi

İnegöl'de HDP'ye faşist saldırı: Bina ateşe verildi

HDP İnegöl İlçe Eşbaşkanı İpek Akman “Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen birileri parti binamıza kadar gelip yakıyor. Parti binamızın bulunduğu sokakta polisler oluyor. Hiç mi geleni gideni görmediler? Yangına müdahale edilmemesi ve binaya girenin görülmemesi şüpheli bir durum” dedi.

Bursa İnegöl’de HDP İlçe Örgütü binası dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verildi. Binaya yönelik kundaklamada içeride bulunan birçok eşyanın yakıldığı ve büronun kullanılamaz hale getirildiği görüldü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) HDP Bursa İl Örgütü'nün sosyal medya hesabından olay üzerine şöyle bir açıklama yapıldı:

"HDP İnegöl İlçe binamıza faşist saldırı gerçekleşti. Saldırıda ilçe binamızı ateşe veren faşistler, binanın duvarlarına çarpı işaretleri attı. Yapanlara yaptıranlara göz yumanlara çağrımızdır; HDP’yi demokratik siyasetinden kimse vazgeçiremeyecek! Biz buradayız! hergün de burada olacağız!"

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA RAĞMEN YAKTILAR

HDP İnegöl İlçe Eşbaşkanı İpek Akman da binaya girenlerin koltukları masanın üzerine koyarak ateşe verdiğini, yangının kendi kendine söndüğünü söyledi. Akman, “Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen birileri parti binamıza kadar gelip yakıyor. Parti binamızın bulunduğu sokakta polisler oluyor. Hiç mi geleni gideni görmediler? Yangına müdahale edilmemesi ve binaya girenin görülmemesi şüpheli bir durum” dedi.