Indomie Akdoturk grevi 5. gününde: ‘Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır’

Indomie Akdoturk grevi 5. gününde: ‘Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır’

Fabrikada sendika istemeyen patronlara karşı direniş başlatan Adkotürk Makarna Fabrikası işçileri, 5 gündür grevde. İşçileri “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır” sloganı ile direnmekte inatçı.

Sendikalı oldukları için tehdit ve baskılar ile istifa etmeye zorlanan Indomie Adkoturk İşçileri, 5 gündür hukuk tanımaz patronlara karşı direnişte. Polisin baskısına rağmen direnişte inat eden işçiler, “Bizler gitmiyoruz gitmeye de niyetimiz yok. Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır” sloganları eşliğinde fabrika önünden ayrılmıyor.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Adkotürk Makarna Fabrikasında Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası’na (Tek Gıda İş) üye olan işçiler tehdit ve baskıyla sendikadan istifaya zorlanmıştı. İstifayı kabul etmeyen işçiler Kod29 ile işten çıkarılmıştı.

129 günlük direnişin ardından greve çıkan işçiler, grevi kırmak için uğraşan patronlara rağmen 5 gündür fabrikanın önünde. “Fabrikaya sendikayla girene kadar direnişimizi sürdüreceğiz” diyerek direnen işçilere polis müdahalesi devam ederken, işverenin hukuk tanımaz tavrına karşı birleşen işçiler haklarını alana kadar direnmekte inatçı.

PATRONLAR GREVİ KIRMAK İÇİN PARA TEKLİF ETTİ

Grev kararını duyan patronlar ise, grevi kırmak için fabrika panosunda şu açıklamayı yayınlamıştı:

“Mavi yakalı personelin dikkatine

Özellikle son günlerde geçirdiğimiz zor ve yoğun süreçlerden dolayı yönetim kararına göre ağustos ayı için verimliliği, çalışan sayısı ve çalışma saatleri hesaplanarak en az yarım maaş ekstra prim ödemesi yapılacaktır.

Not: Yukarıda belirtilen ödeme için ağustos ayında çalışılması gereken toplam çalışma saatinin ve çalışan sayısının yüzde 98 olması durumunda tam maaş ekstra prim ödeme yapılması durumu değerlendirilecektir.

Ay sonunda yapılacak ödeme için 30 Ağustos resmi tatil olması nedeniyle ödemeler 27 Ağustos 2021 Cuma günü yapılacaktır.”