Indomie Adkoturk işçileri greve çıktı: Patron, direnişi kırmak için para teklif etti!

Indomie Adkoturk işçileri greve çıktı: Patron, direnişi kırmak için para teklif etti!

Sendikal haklarıını kullanmak istedikleri için Kod29 ile işten çıkarılan Indomie Adkoturk işçileri, direnişlerinin 129. gününde greve çıktı. Patronlar ise grevi kırmak için işçilere para teklif etti.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Adkotürk Makarna Fabrikasında Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası’na (Tek Gıda İş) üye olan işçiler tehdit ve baskıyla sendikadan istifaya zorlanmıştı. İstifayı kabul etmeyen işçiler Kod29 ile işten çıkarılmıştı.

Yapılan baskılara boyun eğmeyen işçiler, direnişlerinin 129. gününde greve çıktı. “Fabrikaya sendikayla girene kadar direnişimizi sürdüreceğiz” diyerek direnen işçilere polis müdahale etti. İşverenin hukuk tanımaz tavrına karşı birleşen işçiler haklarını alana kadar direnmekte inatçı.

PATRONLAR GREVİ KIRMAK İÇİN PARA TEKLİF ETTİ

Grev kararını duyan patronlar ise, grevi kırmak için fabrika panosunda şu açıklamayı yayınladı:

“Mavi yakalı personelin dikkatine

Özellikle son günlerde geçirdiğimiz zor ve yoğun süreçlerden dolayı yönetim kararına göre ağustos ayı için verimliliği, çalışan sayısı ve çalışma saatleri hesaplanarak en az yarım maaş ekstra prim ödemesi yapılacaktır.

Not: Yukarıda belirtilen ödeme için ağustos ayında çalışılması gereken toplam çalışma saatinin ve çalışan sayısının yüzde o98 lolması durumunda tam maaş ekstra prim ödeme yapılması durumu değerlendirilecektir.

Ay sonunda yapılacak ödeme için 30 Ağustos resmi tatil olması nedeniyle ödemeler 27 Ağustos 2021 Cuma günü yapılacaktır.”