Indiana'nın ilk eşcinsel belediye başkanı ABD başkanlığına aday adayı oldu

Indiana'nın ilk eşcinsel belediye başkanı ABD başkanlığına aday adayı oldu

Indiana'nın ilk eşcinsel belediye başkanı Pete Buttigieg, ABD başkanlığına aday adayı olduğunu duyurdu.

ABD'nin South Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg resmi olarak ABD Başkanlığı'na aday adaylığını açıkladı.

Indiana'nın ilk eşcinsel belediye başkanı olan Buttigieg, pazar günü düzenlediği bir mitingde Demokrat Parti'den 2020 seçimleri için başkanlığa aday adayı olduğunu açıkladı. Buttigieg, ön seçimlerde aralarında Bernie Sanders, Kamala Harris ve Elizabeth Warren'ın da bulunduğu önemli siyasi figürlerle 2020'de Trump'ın karşısına çıkmak için yarışacak. 

Buttigieg adaylığını açıkladığı mitingde ABD'nin Donald Trump'tan tamamen farklı bir başkana ihtiyacı olduğunu ve Beyaz Saray'daki "jenerasyonun değişmesi gerektiğini" söyledi. Demokrat Parti'den başkanlığa adaylığını koyan en genç isim yaptığı açıklamada Trump'ın sloganına atıfta bulunarak, “Amerika'yı tekrar büyük yapmaktan farklı bir hikaye anlatmak için buradayım” dedi.

37 yaşındaki aday adayı "Genç yaşta ABD'nin en yüksek makamı için yarışa girmenin cesur bir davranış olduğunu farkındayım, ama hepimizin harekete geçmesi gereken bir çağda yaşıyoruz" diye konuştu. 

Buttigieg'in seçim kampanyasına açıklamadan sonraki ilk 4 saatte 1 milyon dolar bağışlandı.

T24'ün CNN US'e dayandırdığı habere göre, Indiana'nın ilk eşcinsel belediye başkanı olarak tanınan 37 yaşındaki savaş gazisi Buttigieg Harvard mezunu ve 7 farklı dil konuşabiliyor.