İnce'den yerel seçim açıklaması

İnce'den yerel seçim açıklaması

CHP'li İnce katıldığı etkinlikte yerel seçim ve parti içindeki sürece dair konuştu: İnce, CHP'nin kuruluş etkinliklerine katılmamasıyla ilgili ise "Davet üzerine buraya geldim" dedi.

İzmir’in kurtuluşunun 96’ncı yıl etkinlikleri için kente gelen CHP’nin 24 Haziran’daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, yerel seçim ve partideki sürece ilişkin açıklamalar yaptı.

İnce, bir basın mensubunun "Yerel seçimlerden sonra tekrar kurultay talepleriniz olacak  mı?" sorusuna "Dereyi görmeden paçaları sıvama. Önce bir yerel seçimi gör" yanıtını verdi. Yerel seçimde belirlenecek adaylar ile ilgili soru üzerine İnce, "Onu ben bilemiyorum. Adayları ben belirlemiyorum" dedi. 

‘NE GEREKİYORSA ONU YAPACAĞIM’

İnce, seçim değerlendirmesinde ise "Ben gençlik kolu başkanıyım, ilçe sekreteriyim, il başkanıyım, parti meclis üyesiyim, grup başkanvekiliyim, milletvekiliyim. 40 senem bu partide geçti. Önümüzdeki yerel seçimlerde partimizin 1 oy fazla alması için var gücümle çalışacağım. 1 oy fazla almak için ne gerekiyorsa onu yapacağım" diye konuştu. 

‘DAVET ÜZERİNE İZMİR’E GELDİM’

İnce’ye, bugün Ankara'da CHP'nin kuruluş yıl dönümü kapsamında program olduğu da hatırlatıldı. İnce, "Böyle bir davet geldiği için İzmir'e geldim. İzmir de bizim Ankara da bizim. Ne fark eder? Ankara'da da olurum, İzmir'de de olurum. Ankara'da 16 sene oldum zaten. Bırakın da bir kez de İzmir'de olayım" dedi.