İnce'den Erdoğan'a Pensilvanya cevabı: İyi düşün, kimle aran bozuk?

İnce'den Erdoğan'a Pensilvanya cevabı: İyi düşün, kimle aran bozuk?

İnce'nin Çanakkale'de düzenlediği mitingin gündeminde Erdoğan'ın Pensilvanya ziyareti vardı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Çanakkale'de düzenlediği mitingde konuştu.

İnce, gündemde olan Erdoğan’ın 2001’deki Pensilvanya ziyaretiyle ilgili yine Erdoğan tarafından dile getirilen “İspatlamazsan namertsin” sözlerine de yanıt verdi.

İnce’nin mitingdeki açıklamaları şöyle:

"Birkaç gündür sürekli bana laf yetiştiriyor. Ben dedim ki ‘2001'de partiyi kurarken Pensilvanya'ya gidip icazet aldın mı?’ dedim. Bugün demiş ki ‘İspatlamazsan namertsin’. Bak açıklıyorum. Aramızda kalsın. Değerli hemşehrim Erdoğan. 2001'de Pensilvanya 'ya gidip icazet aldığınızı bana söyleyen kişi, beraber gittiğiniz kişi. O aradı beni. ‘Beraber gittik’ dedi. Allah'ın izni, milletin isteğiyle ile 24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduğumda o arkadaş da rahata ereceği için adını vereceğim. Çok merak ediyorsan biraz düşün şu an kimle aran bozuk. Sen zaten çıkarırsın kim olduğunu. 

KÖPRÜ FİYATLARINA GÖNDERME

‘Muharrem İnce gelince Çanakkale Köprüsü'nü yapmayacakmış’ diye bir dedikodu geziyormuş. Ben 4. köprüyü İnce yapar diyorum. 

Demirden betondan köprü yapmak kolay iş, ben gönüller arasında köprü yapıyorum. Çanakkale Köprüsü'nü yapacağım. Önce inceleyeceğim. 

Demirel'in yaptığı köprüden 10 liraya geçiyoruz da Erdoğan'ın yaptığı köprüden neden 100 liraya geçiyoruz? Kör kuruşun hesabını sorarım. Köprü yapacağız, kazık yemek yok, avanta yok, rüşvet yok.

‘ERDOĞAN DOĞUM YÖNTEMİYLE UĞRAŞSIN’

Cumhurbaşkanının görevi milletin çocuk sayısı mıdır? Yoksa çocuk bezindeki KDV ile uğraşmak mıdır? Erdoğan çocuk sayısı ile uğraşsın, Erdoğan doğum yöntemiyle uğraşsın. Ben çocuk bezindeki KDV ile uğraşacağım.

Bir musluğu açıyoruz: Atık su bedeli ödüyoruz, katı atık su bedeli ödüyoruz, katı atık su toplama bedeli ödüyoruz. KDV ödüyoruz... Bunların hepsini düzenleyeceğiz.

‘ÇÜNKÜ BENİM DİPLOMAM VAR…’

Erdoğan kaporta yapmaya talip ben arabanın beynini yapmaya talibim. Çünkü ben matematik biliyorum. Çünkü benim diplomam var.

Erdoğan ile aramdaki fark şu. O eski model araba yapmak istiyor ben elektrikli otomobil yapmak istiyorum."