İmran Han: Yolsuzluk soruşturmasına katılmayacağım

İmran Han: Yolsuzluk soruşturmasına katılmayacağım

ABD destekli bir Meclis müdahalesiyle başbakanlıktan düşürülmesinden beri Han düzenli olarak gözaltına alınıp, tutuklanıyor.

İleri - Dış Haberler

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han, kefaletle serbest kaldığı yolsuzluk soruşturmasına katılmayacağını açıkladı. 

Reuters'ın haberine göre; 9 Mayıs'ta hakkındaki suçlamaları reddetmesinin akabinde tutuklanan, daha sonra ise kefaletle serbest bırakılan eski Pakistan Başbakanı Han, Ulusal Hesap Verebilirlik Bürosu (NAB) tarafından ifadeye çağrıldığı duruşmaya katılmayacağını bildirdi.

Han'ın avukatı NAB'ın iddialarını "yanlış" ve "uydurma" şeklinde değerlendirirken, Han'ın devam eden birçok farklı davada da kefalet başvurusunda bulunduğunu ekledi.

TUTUKLANMA RİSKİ

Öte yandan hükümetin Han'ı tekrar tutuklama planları olduğuna dair iddiaları reddeden Enformasyon Bakanı Amir Mir, "Han'ın evinde saklanan teröristleri teslim etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Han ise yetkililerin evini yalnızca mahkemenin yasal izniyle arayabileceğini vurguladı.

PERİYODİK BASKI

Han, Moskova'yla ilişkileri geliştirmeye yönelik adımlar atmasıyla birlikte ABD destekli bir Meclis müdahalesi sonucu başbakanlıktan düşürülmesinden beri düzenli olarak gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, bazen kaçırılıyor ve suikast teşebbüslerine maruz kalıyor.