İmplant yaptı Beşiktaş saldırısı sanıklarından biri oldu

İmplant yaptı Beşiktaş saldırısı sanıklarından biri oldu

Diş hekimi Eren İlhan 1 yıl 4 aydır tutuklu. İlhan, tedavi ettiği hasta Beşiktaş saldırısından tutuklanınca şüpheli oldu.

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi çene cerrahisinde hekimlik yapan Eren İlhan, bir yıl dört aydır tutuklu. Suçuysa Beşiktaş patlamasının sanıklarından birinin iletişimde olduğu kişilerden birinin diş tedavisini yapmış olmak.

Diş Hekimi Eren İlhan, Ankara Üniversitesi Çene Cerrahi Bölümünde 3 yıldır doktor olarak çalışıyordu, genç diş hekimi bir yıl dört aydır tutuklu. Nedeniyse Beşiktaş saldırısında bomba yüklü araçtan canlı ayrılan tek ismin iletişimde olduğu kişilerden birinin dişine implant tedavisi yapmak.  

DOKTORUN TEDAVİ ETTİĞİ HASTA BEŞİKTAŞ SANIKLARINDAN BİRİ

Doktor İlhan, önce 30 Haziran 2017’de ev baskınıyla gözaltına alınıyor. Ailesine haber vermesine izin verilmeden beş gün tutuluyor. İfadesini alan polis “sizi öylesine aldık” diyor. Serbest bırakıldığında neden gözaltına alındığını hala bilmeyen İlhan, Ankara’ya dönerek hasta tedavisine devam ediyor.

İlhan'ın evi 9 Eylül 2017’de gece yarısı yeniden basılıyor. Kapısı kırılarak yapılan operasyonda evi bir saat aranıyor. Ankara’da gözaltına alınan hekim İstanbul’a getiriliyor ve 13 gün yaşam koşulları en düşük seviyede gözaltında tutuluyor. Her sorgu odasına götürülen Eren’e her gün aynı soru soruluyor “Tedavi ettiğin hastayı nereden tanıyorsun?”

Mart 2016’da bir öğrencisinin önerisiyle gelen hastanın tedavisini Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde yapan Eren İlhan, tedaviyi Beşiktaş patlaması öncesinde yapıyor. Bu tedavi sırasında hastanın telefonla sorduğu soruların bazılarını Whatsapp’tan yanıtlıyor. Artı Gerçek'ten Fatma Yörür'ün haberine göre bu yazışmalar daha sonra doktorun karşısına şifreli yazışmalar olarak giriyor.

İDDİANAMESİ YENİ HAZIRLANAN DOKTOR İÇİN BİN YIL İSTENİYOR

Avukat Özgür Kayacı, “Meslek hayatımda uykularımı kaçıran geceleri uyuyamadığım tek dosya” dediği bu dosyaya tutukluluktan altı ay sonra ulaşıyor. Aile avukata geldiğinde suçlamayı bile bilmiyor.

Avukat Özgür Kayacı, “Müvekilim Dr. Eren İlhan yaklaşık 1 yıl 4 aydır tutuklu.. Kendisinin neyle suçlandığını dosyada gizlik kararı bulunduğu için öğrenemedik. Geçen hafta iddianamesi hazırlandığı için müvekkilimin Beşiktaş saldırısının faillerinden biri olarak suçlandığını öğrendik.”

İstanbul Diş Hekimleri Odası Hikmet Arısal: “Arkadaş hastasına ameliyat yapıyor tabi o esnada Whatsapp’tan yazışıyorlar yarın gel.. şöyle gel böyle gel diye.. .Bunları yaparken de hastası tutuklanıyor bir terör olayından… Telefonunda bu diş hekimiyle yazışmalar var diye alınıp o da Silivri’ye getiriliyor. Akıl alır iş değil. Genç hekim çıldırma noktasında."

GİZLİ DOSYANIN TÜM İÇERİĞİ SABAH GAZETESİNDE

Dosyada gizlilik kararı varken ve avukatlar içeriğe ulaşamazken yargılama ihlal edilerek Sabah gazetesinde tüm şüphelilerin isim ve resimleri haber yapılıyor. Avukatlarsa iddianameye kadar dosyanın detayını bu haberlerden öğrenebiliyor.

Avukat Özgür Kayacı sabah gazetesinin gizliliği ihlal ettiğini ve yargılamayı etkilemeye çalıştığını savunuyor: “Dosyadaki en gizli evraklara bile ulaşarak Cumhurbaşkanına suikast planı diye haber yapmışlar.”

İddianamede hastasıyla implant üzerine yazışan doktorun yazışmalarına şifreli yazışma deniyor. Kız arkadaşıyla yaptığı görüşmelerse delil olarak sunuluyor. Bu deliller arasında İlhan'ın Ankara Gar patlaması sonrası artık bu ülkede yaşamak istemediğini ifade ettiği sözleri yer alıyor.

Avukat Özgür Kayacı “Müvekkilim hakkında bin yıla yakın bir ceza isteniyor. Şahsın zaten ağzında implantı henüz duruyor ve üstü daha kapatılmamış. Onu da mahkemede diş hekimi çağırarak izah edeceğiz.”

“Yapılan mesajlaşmalarda protezlerden konuşuluyor. Buradaki teknik takipler bile mesajlaşmada şifreli yazışmalar olarak geçiyor. Bu şahısların Ankara Üniversitesi’ne giriş tarihleri çektirdikleri filmler yapılan tedaviler hepsini dosyaya aldık.”

“Dosyada iddianameye göre bir numara İlhan, yurtdışından talimatları alıyor ve Türkiye’ye dağıtıyor. Öyle bir iddianame düzenlenmiş.”

'SALDIRILAR AYDINLANSIN AMA ADALETLE'

Beşiktaş sanıklarından E.T.’nin cebinde bulunan bazı notların Eren İlhan’ın el yazısı olduğu iddia ediliyor. Oysa notlardaki tarih Eren’in gözaltında olduğu tarihlere denk geliyor.  İstanbul kriminal incelemede Eren İlhan’ın olduğu belirtilen notlar dosyaya girmiş ancak Avukat Kayacı’nın iddiası aynı kriminal ekibin raporları daha önce pek çok davada bilirkişiler tarafından yalanlanmış.

Kayacı: “Müvekkilimin doktor olarak maaşı hala yatmakta. Müvekkilim hakkında bir idari soruşturma dahi yok. Vefat eden tüm vatandaşlar ve polis memurlarını için birer kez müebbet ve yaralanan tüm vatandaşlar için kasten adam öldürmeye teşebbüs örgüt üyeliği bunun yanında patlayıcı madde bulundurma…”

“Elbette bu saldırılar hepimizin içinde büyük bir yara aydınlansın istiyoruz ama adaletle. Benim müvekilimin bu dosyada ne işi var?”

Doktor Eren İlhan’ın dosyası Beşiktaş saldırısı dosyasıyla birleştirildi… Duruşma tarihi açıklanmadı ancak davaya İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi bakacak.