IMF'den merkez bankalarına 'temkinli olma' çağrısı

IMF'den merkez bankalarına 'temkinli olma' çağrısı

Uluslararası Para Fonu (IMF); ani faiz artışlarına karşı temkinli olma çağrısı yaptı.

IMF Dış İlişkiler Direktörü Gery Rice düzenlediği haftalık basın toplantısında, 1,9 trilyon dolarlık Amerikan Kurtarma Planı Yasası'nın ABD'de GSYH'yı gelecek 3 yılda yüzde 5-6 artıracağını tahmin ettiklerini, ancak niha tahmine ulaşmak için daha fazla analize ihtiyaçları olduğunu söyledi. Olağanüstü düşük dolar fonlama maliyetinin finansal şartlarında ani bir sıkılaşma için risk olduğunu ifade eden Rice, bunun dikkatle yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

T24'te yer alan habere göre Rice, "Fed ve diğer gelişmiş ekonomilerin merkez bankaları için bu durum, açık şekilde iletişime devam etmek, ekonomileri konusundaki değerlendirmelerinde ve varlık alımları ile faiz politikaları konusunda gelişen görüşlerinde finansal piyasa şartlarında arzu edilmeyen herhangi bir sıkılaşmadan kaçınmak anlamına geliyor" diye konuştu.

Rice, gelişmekte olan piyasalar ve kalkınmakta olan ekonomilerin, özellikle finansal kırılganlıkları olanlar ile ABD ile ticari bağları zayıf olanların beklenmedik durum politikalarını hazır etmeleri gerektiğini belirtti.

IMF, Dünya Ekonomi Görünümü çerçevesinde global ekonomik tahminlerini 5-11 Nisan arasında yapılacak IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları sırasında açıklayacak. Toplantılar sanal olarak yapılacak.

DAHA FAZLA