IMF: Pandemi yeni bir aşamaya girdi

IMF: Pandemi yeni bir aşamaya girdi

IMF, 18 Temmuz'da sanal ortamda düzenlenecek olan G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı öncesi yayınladığı 'G20 Gözlem Notu' raporunda "Pandemi yeni bir aşamaya girdi" değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası Para Fonu (IMF); 18 Temmuz'da sanal ortamda düzenlenecek G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı öncesinde 'G20 Gözlem Notu' raporunu yayımladı. Raporda yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmayı sürdürdüğü, bununla birlikte pandeminin ise yeni bir aşamaya girdiği değerlendirmesi yapıldı.

'YOKSULLUK VE EŞİTSİZLİK DAHA KÖTÜ BİR HAL ALACAK'

Raporda ekonominin son göstergelerinin çok küçük bir toparlanmaya işaret ettiği aktarılırken, "Küresel ekonomik faaliyet çok düşük bir seviyeden toparlanmaya başlıyor" ifadesi kullanıldı.

Küresel olarak bu yıl yüzde 4,9 daralma beklendiği anımsatılırken, "Gelecek yıl ılımlı bir toparlanma bekleniyor, iflaslar ve devam eden işsizlik görünüm üzerinde olası iz bırakacak. Yoksulluk ve eşitsizlik daha da kötüleşecek" sözleriyle yoksulluk ve eşitsizliğin artacağı vurgusu yapıldı.

G20 EYLEM PLANI UYGULAMA RAPORU YAYINLANDI

IMF ayrıca G20 Eylem Planı Uygulama Raporu'nu da yayınladı. Rapora göre G20'nin Covid-19'un yayılmasını önlemek ve ekonomik etkilerini zayıflatmak için nasıl çalışabileceğine yönelik değerlendirmeler yer alırken sağlık hizmetlerinin ve şirketlerinin desteklenmesine yönelik hedefler paylaşıldı.

DAHA FAZLA