İmar affından yararlanmak için kaçak yapılı bölgeye '15 Temmuz' ismini verdiler

İmar affından yararlanmak için kaçak yapılı bölgeye '15 Temmuz' ismini verdiler

Kaçak bina yapanlar ve imar affından yararlanmak isteyenler bölgeye '15 Temmuz Mahallesi' adını verdi. 

Gümüşhaneliler ve Trabzonlular'ın ortak kullanımında olan Taşköprü Yaylası'nda kaçak bina yapanlar ve imar affından yararlanmak isteyenler bölgeye '15 Temmuz Mahallesi' adını verdi. 

KAÇAK YAPILARIN OLDUĞU BÖLGENİN ADINA '15 TEMMUZ' KOYDULAR

Bölgedeki 105 yaylanın merkezi konumundaki Taşköprü Yaylası ile Çakırgöl arasında yol kenarında ve dere yatağında çok sayıda yapılaşma dikkat çekerken, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından birçok alana ve meydana adı verilen “15 Temmuz” bu kez de bölgede kaçak yapıların olduğu alana verildi. 

'UYANIKLIĞIN VE DUYGU SÖMÜRÜSÜNÜN BÖYLESİ'

Çevredeki yurttaşlar tarafından 15 Temmuz isminin arkasına gizlenerek mera alanları üzerine yapılan binaların estetikten yoksun ve kaçak olması, 15 Temmuz’un isminin kaçak göçek işlerde kullanılması “Uyanıklığın ve duygu sömürüsünün böylesi” yorumlarına neden oldu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre evlerin olduğu bölgede "15 Temmuz Evleri" ve "15 Temmuz Mahallesi" tabelalarını gören vatandaşların 'toplumdaki duyarlılığın kullanılarak yıkımın önüne geçilmesi için gerçekleştirilmiş acizane bir girişim' olarak nitelendirdiği yapılaşma yurtta 'AKP'nin gözüne girmek' üzere yapılan uygulamalardan yalnızca biri.

DAHA FAZLA