İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi

İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi

YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası ertelendi.

Eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun duruşması, bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mütalaasını açıklayan savcı İmamoğlu hakkında en üst sınırdan 4 yıl 1 ay hapis cezası ve siyasi yasak getirilmesini istedi. Dava, 14 Aralık tarihine ertelendi.

'SAVCININ EN ÜST DÜZEYDEN MÜTALAA BİLDİRMESİ ŞAŞIRTICI VE ÜZÜCÜ'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hakimin, "Bu sözlerin kime karşı söylendiği belli" sözlerine atıfta bulunan İmamoğlu, "Israrlı bir biçimde hâkim, sözlerimin muhatabının Sayın Bakan olduğunu dile getirmiştir. Bu ısrarlı tarife rağmen, savcının en üst düzeyden mütalaa bildirmesi şaşırtıcı ve üzücüdür" dedi. 

'ALLAH MEMLEKETİMİZİ ADALET VE AHLAK YOKSUNU İNSANLARIN ŞERRİNDEN KORUSUN'

"Bugüne kadar olanlar toplumun vicdanında toplumun vicdanında yerini bulmuştur. Bugün net olarak beraat beklerdim" diyen İmamoğlu, "Yargı süreci devam ediyor, mahkemeyle ilgili daha fazla beyanda bulunmak istemiyorum ama son olarak şunu söyleyeyim, içeride ettiğim duayı, vatandaşlarımızın huzurunda etmekten geri durmayacağım, Allah memleketimizi ve memleketimizin insanını, vicdan, adalet ve ahlak yoksunu insanların şerrinden korusun" ifadelerini kullandı.

'HERKESİN ADALETE İHTİYACI OLDUĞUNU UNUTMAMAMIZ GEREKİYOR'

Sözlerine, "Herkesin hukuka, adalete ihtiyacı olduğunu unutmamamız gerekiyor. 'Devletin dini adalettir' sözü çok kutsal, çok önemli, çok özel. Ben her zaman duamı kendi adıma da ederim, Allah'ım kimseye adaletsiz bir süreç yaşatmayayım diyorum. İnsanlara adaletli hizmet edebilmek bir devlet insanının temel sorumluluğudur. Hukuka dair süreçler bu kadar gündemi meşgul etmesi ülkemiz insanları ve gelecek nesil için çok sıkıntılı ortamlar yaratıyor. İnsanların ümitlerini kırıyor. Ama tekrar ifade edeyim ki, en fazla umudu, ümidi gelecek adına güzel ülkemin güzel insanlarında görüyorum" diyerek devam eden İmamoğlı, "Bu adaletsiz ve hukuksuz uygulamaların olduğu günleri aşacağız. Bugün beraat verilsin diye beklediğim bir ortamda dava ertelenmiştir. Süreci takip edeceğiz, hukukçularımızla takip edeceğiz, ben yüce Türkiye Cumhuriyeti yargısına güvenmek istiyorum" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı İmamoğlu'nun, 13 bin oy fark ile kazandığı 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede o dönem Yüksek Seçim Kurulu’nda çalışan Emekli YSK Başkanı Sadi Güven’in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu belirtilmişti.

İddianamede, İmamoğlu’nun "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapsi ile seçme ve seçilme haklarından mahrumiyeti istenmişti. 

SOYLU'DAN SUÇ DUYURUSU

İmamoğlu'nun yargılamaya konu olan sözlerindeki hedefin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu iddia edilirken, Soylu'nun avukatı da harekete geçti ve İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Soylu'nun avukatı Uğur Kızılca, İmamoğlu'nun Soylu'yu hedef aldığını öne sürdü.