İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi

İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi

İBB Başkanı İmamoğlu, 4 yıl bir aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

İleri Haber

YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl bir aya kadar hapis cezası ile yargılanan Ekrem İmamoğlu'nun davası ertelendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 31 Mart 2019 tarihindeki seçimlerin iptal edilmesinin ardından dönemin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve üyelere hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada İmamoğlu için 4 yıl bir aya kadar hapis cezası istenirken, bugünkü duruşmada davanın 11 Kasım tarihine ertelenmesine karar verildi.

MÜTALAA İÇİN EK SÜRE TALEP EDİLMİŞTİ

Davanın önceki duruşmasında İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, YSK üyelerinin şikayetçi olmadığına dair dilekçe sunmuş ve savcılık yeni bir mütalaa sunmak için süre talep etmişti. 

İBB Başkanı İmamoğlu'nun avukatları davada reddihakim talebinde de bulunmuş ancak bu talep reddedilmişti. 

DAVA ÖNCESİ TOPLANMALAR YASAKLANDI

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görülecek dava öncesi Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün talebi ve kaymakamlığın onayı ile ilçe genelinde her türlü toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü yasaklandı. Kararda, "kamu düzeni ve kamunun esenliğinin bozulması ihtimali" gerekçe olarak gösterildi.

Yasak kararı ile birlikte adliye çevresi yüzlerce polis tarafından abluka altına alınırken, yurttaşların adliyeye girişlerine ve adliye çevrelerinde bulunmalarına müsaaedi edilmedi. 

İMAMOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

Davanın ertelemesiyle ilgili ilk açıklamasını yapan İmamoğlu, “Ne yazık ki olmaması gereken bir dava sürdürülüyor. Boş işler bunlar. Dolu iş burası işte; çocuklar, gençler, gelecek, yaşam, hayat… Bunların üreteceği şeyler. Bizim onlara bir gelecek hazırlamamız… Boş işlerle uğraşmasınlar” ifadelerini kullandı.

‘NE YAZIK Kİ OLMAMASI GEREKEN BİR DAVA SÜRDÜRÜLÜYOR’

İmamoğlu konuşmasında, “Olmaması gereken bir dava süreci yaşanıyor. Delillerin dinlenmesi, şahitlerin dinlenmesi süreçleriyle Kasım’a uzatılmış. Ama zaten ne yazık ki olmaması gereken bir dava sürdürülüyor. Boş işler bunlar. Dolu iş burası işte; çocuklar, gençler, gelecek, yaşam, hayat… Bunların üreteceği şeyler. Bizim onlara bir gelecek hazırlamamız… Mesele bu. Diğeri boş. Boş işlerle uğraşmasınlar. Bir an önce bu defteri kapatsınlar isterim. Şu gençlere bakın, esas gerçek burada” dedi.

KAFTANCIOĞLU'NDAN TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da duruşma öncesi yaşananlara tepki gösterdi ve Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Resmi yazıyla adliyeye girmek, davayı takip etmek ve adliye çevresinde bulunmayı yasaklamak ne demek? Korkmayın biz halkız ve haklıyız ve elbette kazanacağız. 16 milyon kazanacak, 85 milyon kazanacak!" ifadelerini kullandı.