İmamoğlu'nun akbil ve su vaatleri AKP tarafından gündeme getirildi, kabul edildi

İmamoğlu'nun akbil ve su vaatleri AKP tarafından gündeme getirildi, kabul edildi

Ekrem İmamoğlu'nun akbil ve su indirimi vaatleri AKP tarafından gündeme getirildi, İBB Meclisi'nde kabul edildi.

Mazbatası YSK kararı sonrası alınan Ekrem İmamoğlu, ulaşım ve su fiyatlarında indirim yapılması talimatı vermişti. AKP'liler, bu talimatları gündeme getirip kabul etti. İBB Meclisi’nde alınan kararlarla aylık akbilin 40 lira olmasına karar verildi, suya yüzde 40 indirim yapıldı. İmamoğlu, “İlk işlerimizden biri öğrenci aylık akbilini 50 TL’ye indirmek olacak” demişti. İmamoğlu ayrıca su  tüketiminin ilk 20 metreküpünde yüzde 40 indirim olacağını açıklamıştı.  

AKP'Lİ MECLİS ÜYELERİ İMAMOĞLU'NUN VAATLERİNİ GÜNDEME GETİRDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 8. Seçim Dönemi, 1. toplantı yılı, Mayıs ayı toplantıları İSKİ Genel Kurulu gündemi ile toplandı. 

İBB Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’ın başkanlığında toplanan mecliste su faturalarında ‘hanede yaşayan kişi sayısını esas alan tarife modeline geçilmesi’ teklifi sunuldu. 

AKP grubu tarafından sunulan teklifte ‘Hali hazırda uygulanan hane bazlı tarifeden kişinin günlük ihtiyacına göre kademe belirleyen ve birim fiyatında indirim sağlayan netice olarak faturada yüzde 40 indirim sağlaması beklenen tarifeye geçilmesiyle ilgili teklifin hukuk ve tarife komisyonuna sevk edilmesi’ ifadeleri kulanıldı. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Uyuşturucu ile mücadele komisyonunun da kurulması talebini reddeden AKP grubu bu kararından da geri adım atarak komisyonun kurulmasına onay verdi. 

'İSTANBULLUYU MAĞDUR ETMENİZE FIRSAT VERMEYECEĞİZ'

Meclis görüşmelerinden önce sosyal medya üzerinden açıklama yapan İmamoğlu, "Görevdeyken hazırlığını yaptığımız tüm indirimlerin takipçisi olacağız. İstanbullular adına bu indirimlerin peşini bırakmayacağız" dedi. 

BİNALİ YILDIRIM DA EKREM İMAMOĞLU GİBİ AKBİL VE SU İNDİRİMİ VADETMİŞTİ

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım da Twitter hesabıdan şu paylaşımı yapmıştı “İstanbullulara müjdeli haber: Daha önce söz verdiğimiz gibi; kişi sayısı daha fazla olan hanelerde daha çok indirim olmak üzere, su tüketiminde aylık ortalama yüzde 40 indirim yapılacak. Öğrenci Akbil’i aylık 85 liradan 40 liraya düşürülecek. Hayırlı olsun.”