İmamoğlu'ndan Suriyeliler hakkında açıklama

İmamoğlu'ndan Suriyeliler hakkında açıklama

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşayan Suriyelilerle ilgili son dönemlerde yaşanan il dışına gönderme uygulaması hakkında "Kaydı olmayanların illere gönderilmesi gerekli bir işlem; sosyoloji bu yükü taşımaz' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Valiliği'nin kayıtlı olmayan Suriyelilerin il dışına gönderilmesi duyurusu ve daha sonraki yaşanan tartışmalara yönelik açıklama yaptı. İmamoğlu, resmi rakamlara göre 547 bin Suriyelilinin yaşadığı İstanbul'da son dönemlerde yaşanan il dışına gönderme uygulaması hakkında "Kaydı olmayanların illere gönderilmesi gerekli bir işlem; sosyoloji bu yükü taşımaz' dedi. 

İmamoğlu, Suriyelilerle ilgili sürecin başından itibaren kötü yönetildiğini ifade ederek; "Neden bu noktaya gelindi, neden tedbir alınmadı diye sormak lazım" ifadelerini kullandı. 

İstanbul'un bu yükü kaldırmasının zor olduğunu da belirten İmamoğlu, Suriyelilerin tüm insani sorunlarına sahip çıkacağını ancak kayıtlı olduğu ile geri gönderme uygulamasının gerekli olduğunu söyledi. 

DW Türkçe'den Bülent Mumay'a konuşan İmamoğlu, İBB iştirakleriyle ilgili soruyu da yanıtlayan İmamoğlu belediye bütçesinin üçte ikisini oluşturan şirketlerin denetlenmediğini, bu nedenle şüphelerinin olduğunu belirtti ve "Bizi rahatsız eden veriler var" dedi.