İmamoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' açıklaması: 'İhanet ettik' dediklerinin yüz katı'

İmamoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' açıklaması: 'İhanet ettik' dediklerinin yüz katı'

İBB Başkanı İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili "Bir şehri bu denli alabora edecek, mahvedecek bir projeye gereksinim yoktur” dedi.

İleri Haber

AKP’nin ‘mega’ proje olarak açıkladığı ve bilim insanlarının “İstanbul’a ihanet” diye nitelediği Kanal İstanbul ile ilgili konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Böyle bir yatırımın İstanbul’a oluşturacağı travmaları, bir gazete ‘üç kat’ demiş, ben öyle demedim. ‘Bu şehre bugüne kadar ihanet ettik’ denilen kavramların yüz katı…” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir kez daha Kanal İstanbul projesine karşı olduğunu söyledi. “Bir şehri bu denli alabora edecek, mahvedecek bir projeye gereksinim yoktur” diyen İmamoğlu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“İşin maddi boyutunu bir kenara önce koyalım. Doğayı tahribat açısından şehrin bütün dengelerini, erişimini, ulaşımını, yaşamını alabora edecek böyle bir yatırımın İstanbul’a oluşturacağı travmaları, bir gazete ‘üç kat’ demiş, ben öyle demedim. ‘Bu şehre bugüne kadar ihanet ettik’ denilen kavramların yüz katı… ‘Ben o işin içinde, ben bu işe doğru bakıyorum, olumlu bakıyorum’ diyen teknik insanın bile vicdanı akşam kendisiyle baş başa kaldığında ağlıyor, sızlıyor. Vicdanının sızladığına ben eminim. Böyle bir ihtiyacı yok İstanbul’un. Sıfır, gündeminde yok.”

 

'KANAL İSTANBUL ÇEVRE DÜZENLEME PLANI KESİNLEŞTİKTEN SONRA İHALEYE ÇIKACAK'

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve “Teknik çalışmaları tamamladık. ÇED çalışmalarında son aşamaya geldik. 1/100.000 ölçekli çevre düzenleme planının kesinleşmesini müteakip ihalesine çıkacağız” diye konuşmuştu.

DAHA FAZLA