İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Yahu niye seçilirlerse şimdi yapsana. Elini tutan mı var?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Yahu niye seçilirlerse şimdi yapsana. Elini tutan mı var?

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tehditlerine ilişkin konuştu.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tehditlerine ilişkin konuştu.

Bir süredir muhalefetin seçilen başkanları üzerinde yaptırım uygulamakla tehdit eden Erdoğan'a yanıt veren İmamoğlu "Seçime 2 gün kala böyle konuşuyorlarsa, sizin kararınızı anladılar, bizim Pazartesi günkü İstanbul buluşmamızı bu dille alkışlıyorlar" dedi.

İmamoğlu "Sayın Cumhurbaşkanı, özellikle bazı sözler söylüyormuş. Neymiş? 'Yapamazlar, yaptırmayacağız' vesaire vesaire bir takım şeyler söylüyor. Kısacası, bizleri tehdit ediyor. Ama aslında halkın kararını tehdit ediyor. Cumhurbaşkanı böyle konuşuyor. Bakanı başka türlü tehdit ediyor. Tehditlerinin içerisine bizi de katıyor. Neymiş efendim, meclis listelerinde birileri varmış, seçilirse gerekeni yaparız. Yahu niye seçilirlerse, şimdi yapsana. Elini tutan mı var? Ben, kendilerini cümlelerini sarf ederken dikkatli olmaya davet ediyorum. Ben, şunu anlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, 2 gün kala böyle konuşuyorsa, sizin kararınızı anladı, bizim Pazartesi günkü İstanbul buluşmamızı bu dille alkışlıyor. Ben öyle anlıyorum'' dedi. İmamoğlu, . ''Baharda açacak bir çiçeği, bu konuşmalar engeller mi? Ya çiçek açıyor ya, çiçek açıyor kardeşim. 1 Nisan'da, çok güzel çiçekler açacak İstanbul'da ve bütün Türkiye'de" şeklinde konuştu.