İmamoğlu'ndan 'ayakta yolcu' açıklaması: 'İstanbul’un çözümü Ankara’dan gelmemeli'

İmamoğlu'ndan 'ayakta yolcu' açıklaması: 'İstanbul’un çözümü Ankara’dan gelmemeli'

Toplu taşımada ayakta yolcu kısıtlamasına değinen İBB Başkanı İmamoğlu, "Bu kararla binlerce yolcu taşıyamayız" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV’de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında ayakta yolcu kısıtlamasına ilişkin konuştu. İmamoğlu, 'Önümüzdeki  hafta İstanbul'a özel çözümlerimizle sahaya çıkacağız' dedi. 

'İSTANBUL'UN ÇÖZÜMÜ ANKARADAN GELMEMELİ' 

İmamoğlu'nun açıklaması şöyle:

Toplu taşımada ayakta olmak yasak dendi. Biz valiliğimizle bir istişareye başladık. Bütün İstanbullular oturup bir çözüm bulmalıyız. İstanbul’un çözümü Ankara’dan gelmemeli. Metrobüsteki bu görüntü yalan demiyorum. Metrobüste zaten koltuk sayısı azdır, ayakta yolcu sayısı çoktur. Bu karara göre binlerce yolcuyu taşıyamayız. Oraya ilave otobüs koyma şansımız yok. Önümüzdeki hafta İstanbul’a özel çözümlerimizle sahaya çıkacağız. Bunun içinde mesai düzenlemesi de var. İstanbul’da toplu taşıma yüzde 50 kapasitede. Çünkü insanlar yoğun bir şekilde özel araç kullanıyorlar.

'SORUNUN EN ÖNEMLİ ÇÖZÜMÜ MESAİ DÜZENLEMESİ'

Toplu taşımada sorunun en önemli çözümü mesai düzenlemesi. Örneğin büyükşehir belediyesi; saat 6’da işe başlanacak saat 3’te bitecek. Böylece farklı zamanlamaları planlayacağız. Şu anda hem valilik hem de büyükşehir tarafında bir heyet oluşturduk. Çünkü İstanbul’un kendine özel bir çözümü olmak zorunda. Düzenleme burada çalışılır, karar verilir, Ankara’ya gönderilir kimse yetkili o açıklar.Çocuklar için öğretmeni görmekle ekrandan görmek arasında dağlar kadar fark var. Kitap basımı yapan kurum ve kuruluşlar zor durumda. İstanbul’da bu sürece kilitlenmiş 4 milyon 200 bin İnsan var. Zor bir durum ama iyi yönetilmesi gerekiyor. Ben burada herkesin bir emek verdiğinin farkındayım ama en önemli şey koordinasyon.