İmamoğlu resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı: 'Her şey çok güzel oldu'

İmamoğlu resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı: 'Her şey çok güzel oldu'

31 Mart'ın ardından 23 Haziran'da da seçilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. İmamoğlu, daha sonra Saraçhane'deki İBB binasında Vali'den başkanlık görevini devraldı ve kutlamaya gelen onbinlerce yurttaşa seslendi.

Millet İtifakı'nın 31 Mart ve 23 Haziran'da seçilen adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevini bugün ikinci kez devraldı.

Devir teslim töreni öncesi Saraçhane’deki İBB binası önünde binlerce yurttaş toplandı. Yurttaşlar, “Her şey çok güzel oldu” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

ÖNCE MAZBATASINI ALDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu saat 17:15 sıralarında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne geldi.

İmamoğlu’na eşi ve oğlunun yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu da eşlik etti.

İmamoğlu mazbatasını almak üzere İl Seçim Kurulu bürosuna geçti. Burada mazbatasını teslim alan İmamoğlu “Şehrimize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul’umuz, hem Türkiye’mizin hem Avrupa’nın en büyük kenti. Elbette bu seçim sürecindeyken bütün İl Seçim Kurulu çalışanlarına, 39 ilçe seçim kurulu başkanlarına ve çalışanlarına, sandık kurulu üyelerine, tüm temsilcilere, sandıktan çıkan neticeyi milletimizin iradesinin tecelli etmesini sağlayan demokrasi neferlerine teşekkür ediyorum” dedi.

VALİ'DEN GÖREVİ DEVRALDI

İmamoğlu, görevi İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya'dan, İBB'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleştirileN devir teslim töreniyle devraldı.

'MİLLET, İRADESİNİ YOK SAYANLARA MEYDAN OKUDU'

İmamoğlu daha sonra Saraçhane'deki belediye binası önünde kendisini bekleyen binlerce vatandaşa seslendi. 

İmamoğlu, şunları söyledi:

Milletin iradesini yok sayanlara meydan okudu. İstanbullu demokrasiye olan bağlılığını tesciller. Ve bu şunu gösterdi. Türkiye her hangi bir Ortadoğu ülkesi değildir.

Hep beraber demokrasiye verilen zararı tamir ettik. 16 milyon eşit olduğumuzu gösterdik.

Ayrımcılık yok, Türk- Kürt, herkes eşit. Hep bir olacağız. 23 Haziran bir kes daha büyük mesajı vermiştir İstanbul’a. İttifak partilerine teşekkür ediyorum.

Partime, CHP’ye teşekkür ediyorum. Genel Başkanım Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Canan Kaftancıoğu’na (CHP İstanbul İl Başkanı); Buğra Kavuncu’ya (İYİ Parti İstanbul İl Başkanı) teşekkür ediyorum. Bize destek veren tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum.

Hem destek sunan hem de demokrasiye katkı sunan HDP’li hemşehrilerime teşekkür ediyorum.

İstanbul gönüllülerine teşekkür ediyorum.

Benim sefer görev emrim çıktı.

Sizler için gece gündüz çalışacağıma söz veriyorum. Birlikte İstanbul'u ayağa kaldıracağız. İş insanlarına sesleniyorum. Kreş kampanyamıza eşlik etmeye bekliyorum.

Bugünden itibaren trafikte korna çalmayacağız. Arabalardan dışarıya çöp atmayacağız. İstanbul'u hep birlikte temiz tutacağız.

Uygar bir şehir olacağız.

Seçimim kazananı İstanbul ve Türkiye'dir.

Bu şehre emeği geçmiş herkese teşekkür ediyorum.

Bu binada partizanlığa son vereceğiz.

Artık adalet var, liyakat var.

Hatamız olduğunda bizi uyarın, bizi eleştirin.

Bu şehrin insanı hizmet bekliyor. Kişilere değil, partilere değil İstanbul'a hizmet etmeye geliyoruz."