İmamoğlu: Mazbatamızı istiyoruz, YSK'yı göreve davet ediyorum

İmamoğlu: Mazbatamızı istiyoruz, YSK'yı göreve davet ediyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu açıklama yapıyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu açıklama yapıyor.

İmamoğlu'nun açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Biz adalet istiyoruz. 16 milyon insanın vicdanının ve büyük seçimin karşılığında seçilmiş olan oylarıyla beraber YSK'nın açıkladığı oylarla beraber belli olan sonucuyla beraber mazbatamızı talep ediyoruz. YSK'yı göreve davet ediyorum. Süreci tüm hassasiyetiyle yönetmesini istirham ediyorum.

Türkiye seçim sistemi açısından dünyanın en güvenilir ülkesidir diyen hükümet adına sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı... Bir sürü sözü ve verilen beyanatları tek tek sıralayabilirim. Ama gerek yok siz daha rahat bulabilirsiniz.

Ne oldu da "Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en şaibeli seçimidir" diyecek kadar bir derinliği, siyasi partinin genel başkanı öyle bir derinlik ki dipsiz kuyu haline getirmeye çalışıyor.

'BAŞARISIZ OLUP BİRBİRLERİNİ SUÇLUYOR OLABİLİRLER'

Başarısız olup birbirlerini suçluyor olabilirler. Bu hesaplaşma zeminini bizim üzerimizden yapmaya çalışıyor olabilirler. Hatta İstanbul halkını tehlikeli bir biçimde bu sürece davet etmeye çalışıyor olabilirler. Yaratılmak istenen algılarla, hatta işin içerisine bir takım terör örgütlerini katarak vs vs yapabilirler. Ama burada CHP var, biz varız. Ben varım. Çok kararlı şekilde sistemi takip ediyoruz.

'HESAPLAŞMA SÜRECİNİ BİZİM ÜZERİMİZDEN YAPMAYA ÇALIŞIYOR OLABİLİRLER'

Parti teşkilatı başarısız olmuş olabilir, üst düzey yöneticileri başarısız olup birbirlerini suçluyor olabilirler. Bu hesaplaşma sürecini bizim üzerimizden yapamaya çalışıyor, İstanbul halkını tehlikeli şekilde dahil etmeye çalışıyor olabilirler. 16 milyon İstanbul'u kurban etmesinler. Dünya bizi takip ediyor. 3-5 kişi elinden oyuncağı alınmış gibi davranarak Türkiye'nin itibarını zedelemesinler.

Kurulan cümleleri, aralarındaki Whatsapp mesajlarını kamuoyu görüyor, algı yaratılmak isteniyor. Yazıktır, günahtır, 16 milyon insana saygısızlıktır. Büyük bir ihanettir. Ben burada sadece bana verilen oyları değil, İstanbul'un kararını savunuyorum. AK Partili hemşerilerimin vicdanına sesleniyorum. Bu seçimin kaybedeni yok. Bu seçimin 16 milyon kazananı var.

'DİJİTAL VERİLERİ İPTAL ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİKLERİNİ BİLİYORUM'

İstanbul’un kaybedilecek tek bir dakika bile yoktur. Zaman kazanılıyor. İBB içerisinde içeride neler olabileceğine dair bir takım duyumlarımız ve tespitlerimiz var. Somut tespitlerimiz var. İptal edemedikleri bazı dijital verileri iptal etmek için nasıl destek istediklerini biliyorum. Bu iki gün içerisinde İSPARK’ta neler olduğunu da biliyoruz.

Siyasi idarelerin kendilerine yaptırılmak istenen usulsüz işlemlere asla onay vermesinler, dur desinler.

'BİR AN ÖNCE YETKİMİZİ BİZE VERİN'

Oyumuz 177 ama YSK'da 1 yazılı. Bunlar olacak. Yapılan geçersiz oyların sayılması hususu. Arkadaşlar o sandıklarda görevliler var, şerh konulanlar var. Bunlar somut işlemlerdir ama genel üzerinden yapılanlar soyuttur. Bu işin uzmanları var. Bu güne özel baskı altında kararlar alınırsa bu toplumun vicdanında asla kabul görmez. Sürecin vicdanı YSK'dır. YSK geçmişteki uygulamalara sadık kalsınlar, baskılara göre hareket edilmemesini özenle istiyor ve takip ediyoruz. Burada da sayımlar yapıldı durduruldu ama bir ilçenin seçimi yapılmış; neymiş Büyükçekmece'de 68 oy rakibimiz adına geçersiz oylardan çıkmış, 25 oy bizim adımıza çıkmış. Bakın bu kavramlar başka ilçelerden de çıkabilir. Bu uygulamalar güvensiz ortamlar yaratılıp, örneğin arkadaşlarımız, ilçe ilçe nöbet tutmak zorunda duruyor. Bir an önce yetkimizi bize verin. Süreç hassastır. Süreç devlet adamlığı hassasiyeti ister. Bu ülkenin yetkili kişileri, makamları parti meclislerinde toplantılar yapacaklarına yetkili insanların tespit edilip görevlerine teslim edilmesi gerekir.

'HIRSIZLIK TERİMİNİ KULLANANLAR HADLERİNİ BİLSİNLER'

"Seçimin başlangıcında 1 milyonun üzerinde insanı sandıklarda görevli yaptık diyen AK Parti’ni yetkililer, Türkiye tarihinin en şaibeli seçimi denerek, ahlaksızca hırsızlık gibi bir takım terimleri kullanarak insanları yargılamasınlar, hadlerini bilsinler.

"MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye seslenmek istiyorum seçim 1 oyla da kazanılır doğru. Bunca yıllık siyasi tecrübesine güvenerek bu sürece dair katkılarını talep ediyorum. Bu süreci kişisel kaygıları, ihtirasları yaptıkları hatalar, başarısızlıklar üzerinden kendi aralarındaki, kavgaları milli sorunlar bağlamaya çalışmaları konusunda ben Sayın Devlet Bahçeli’nin katkı sunmasını özellikle talep ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bunu istiyorum.

'25 YIL SONRA KAZANANIN ELİNİ KALDIRMAK BU KADAR ZOR MU?'

"Bu noktada kendilerini de sürece katkı sunmaya davet ediyorum. Bu ısrarımda devam edecek, her gün hatırlatacağım. Türkiye’nin geçmişten bu güne birçok konusu vardır ama bir manzarayı Erdoğan’a seslendikten sonra bu fotoğrafı göstermek istiyorum. 1994, Refah Partisi genel başkanı geliyor SP belediye başkanı Nurettin Sözen o dönem seçimi kazanan Sayın Erdoğan ikisinin elini kaldıran rahmetli Necmettin Erbakan. Hangi dönemi yaşıyoruz, nereye geldik ya. 25 yıl önce, 25 yıl sonra kazananın elini kaldırmak bu kadar zor mu?