İmamoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul'da yapılan hazırlıkları açıkladı

İmamoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul'da yapılan hazırlıkları açıkladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 3 meydanın geçici karantina ile sahra hastane alanları olarak belirlendiğini ve 19 spor salonunun geçici hastane alanı için hazır olduğunu duyurdu.

İleri Haber

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İstanbul Bilim Kurulu'nun oluşturulduğunu ve 3 meydanın geçici karantina ve sahra hastane alanları olarak belirlendiğini açıkladı.

''16 milyonun temel gıda ve hijyen malzemesi için online dağıtım ağı kurduk'' diyen İmamoğlu, otellerle işbirliği yaparak sağlık çalışanlarına 2 bin kişilik konaklama imkanı sağlandığını ve İstanbul Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi’nin kurulduğunu açıkladı.

'19 SPOR SALONU GEÇİCİ HASTANE ALANI İÇİN HAZIR'

Yenikapı Miting Alanı, Beylikdüzü Gürpınar Su Ürünleri Hali ve Maltepe Miting Alanı'nı geçici karantina ve sahra hastane alanları olarak belirlediklerini söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, 19 kapalı spor salonunun da 1983 yatak kapasiteli geçici hastane alanı için hazır olduğunu duyurdu.

'5 BİN KİŞİYE 3 ÖĞÜN YEMEK VERECEK MUTFAĞIMIZ HAZIR'

''Yenikapı'da 5 bin kişiye 3 öğün yemek hizmeti verebilecek mutfağımızı ve yüzlerce personelimizi hazır hale getirdik'' açıklamasında bulunan Ekrem İmamoğlu, ''Gürpınar'da 440 yatak kapasiteli geçici hastaneye dönüştürülecek alan hazırlığı yapıldı, Maltepe'de ise 1300 yatak kapasiteli alan da ihtiyaç halinde hazır halde'' dedi.

DAHA FAZLA