İmamoğlu kararına muhalefet liderlerinden tepki

İmamoğlu kararına muhalefet liderlerinden tepki

İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasağa muhalefet liderleri tepki gösterdi.

İleri Haber

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı ardından muhalefet liderlerinden tepki geldi.

TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: NE YAPARSAN YAP SENİ YENECEĞİZ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partisinin “Saray’dan gelen talimatla verilen ve milyonlarca İstanbullu yurttaşımızın iradesini çiğneyen yargı kararı yok hükmündedir.

İstanbullu yurttaşlarımız iradesini ve hakkını korumaktan vazgeçmeyecek, Saray’ın ve onun yargısının suçlarını affetmeyecek” açıklamasını alıntılayarak, “Milyonlarca yurttaşın iradesine kimse karşı koyamaz. Ne yaparsan yap seni yeneceğiz @RTErdogan. Ülkemizi bu karanlıktan mutlaka kurtaracağız” diye tepki gösterdi.

HDP’Lİ BULDAN: HALKIN İRADESİ KARŞISINDA YENİLECEKSİNİZ!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Sn İmamoğlu hakkındaki karar hukuki değil, siyasidir. Halk iradesini yansıtan seçim sonuçlarını kayyım ve yargı darbesiyle, kumpaslarla ortadan kaldırma döneminiz kesinlikle bitecektir. Halkın iradesi karşısında yenileceksiniz!” dedi.

HDP’Lİ SANCAR: BU DÖNEMİ KESİNLİKLE SONA ERDİRECEĞİZ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise, “Ekrem İmamoğlu'ya verilen ceza, kayyım darbesiyle başlatılan siyasi kumpas sürecinin bir devamıdır. Kumpaslarla, yargı darbesiyle siyaseti ve ülkenin geleceğini şekillendiremeyeceksiniz! Ortak demokrasi mücadelesiyle bu dönemi kesinlikle sona erdireceğiz” sözlerine yer verdi.

DEMİRTAŞ: OLDU OLACAK, EKREM BEY'İ PINARHİSAR CEZAEVİNE DE KOYUN Kİ AKIBETİ AYNI OLSUN

HDP eski Eş Başkanı Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ekrem İmamoğlu'na verilen cezayı Erdoğan’a verilen cezaya benzetti. Demirtaş "Halkın iradesine bu kaçıncı 'yargı' darbesi. Bütün hukuksuzluklar er geç halkın kararına çarpıp döner. Oldu olacak, Ekrem Bey'i Pınarhisar Cezaevine de koyun ki akıbeti aynı olsun" diye yazdı.

AKŞENER, İMAMOĞLU’NUN SARAÇHANE ÇAĞRISINA YANIT VERDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise İmamoğlu’nun Saraçhane çağrısına yanıt vererek, “Ankara'dan yola çıktım, Saraçhane'de görüşürüz” dedi. İmamoğlu’nu davanın ardından ziyaret etti.

DAVUTOĞLU: PROGRAMLARIMI İPTAL ETTİM, İSTANBUL'A GELİYORUM

Sosyal medyasında video paylaşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Millet iradesine ipotek konulamaz Sn. Erdoğan bunu en iyi sen bilirsin. İstanbul Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu'na destek vermek ve onu bu göreve seçen İstanbullu seçmenin iradesine sahip çıkmak için programlarımı iptal ettim, İstanbul'a geliyorum” diye duyurdu.

BABACAN: GÖSTERMELİK YARGI OYUNLARIYLA HALK İRADESİNİ YOK EDEMEZSİNİZ

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da halkın iradesini hatırlatarak, “İstanbullular belediye başkanını sandıkla göreve getirdi. Göstermelik yargı oyunlarıyla halk iradesini yok edemezsiniz” sözlerine yer verdi.

KARAMOLLAOĞLU: BU ANLAYIŞ KAYBETMEYE MAHKUMDUR!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “İmamoğlu hakkında verilen karar vicdani ve hukuki değildir! Adalet mekanizmasını siyasetin elinde adeta bir kılıç gibi kullanan bu anlayış kaybetmeye mahkumdur! Millet iradesini görmezden gelenler dün kaybetmiştir, bugün ve yarın da kaybedecektir!” dedi.

UYSAL: İSTANBULLU HEM TÜM MİLLETİMİZ İRADESİNE SAHİP ÇIKACAKTIR

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise, “Bugüne dek ‘milli irade’ sözünü dilinden düşürmeyen ve fakat dillerine pelesenk ettikleri her değerin için boşaltan AKP zihniyetinin tahakkümünde, partinin adliye temsilcisi haline gelmiş yargı mensupları bilmelidir ki hem İstanbullu hem tüm Milletimiz iradesine sahip çıkacaktır” sözlerine yer verdi.

TİP’Lİ GÜNEŞ: TİP, İSTANBULLUNUN İRADESİNE BÜTÜN YURTTAŞLARLA BERABER SAHİP ÇIKACAK

Saraçhane'de İleri Haber'e konuşan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Doç. Dr. Hakan Güneş, “Çok net siyasi bir kararla karşı karşıyayız. Sadece Ekrem İmamoğlu’nun belirli bir konudaki tutumunun yargılanması değil, genel olarak İstanbullunun iradesinin yargılanması söz konusu. Dolayısıyla bugün İstanbul halkı hızlıca buna reaksiyon verdi, oylarına iki defa sahip çıkan, demokratik iradesine iki defa sahip çıkan İstanbul halkı bugün yine belediye önünde bir araya geldi” dedi. Yarınki çağrıya da İstanbullunun yanıt vereceğini kaydeden Güneş, “Türkiye İşçi Partisi, bundan önceki iki haksızlıkta olduğu gibi bu haksızlıkta da susmadı, susmayacak ve bütün gücüyle bu sürecin takipçisi olacak. TİP, İstanbullunun iradesine bütün yurttaşlarla beraber sahip çıkacak, sahip çıkmaya da çağırıyor” diye konuştu.