İmamoğlu: Kanal İstanbul masası yıkılmıştır

İmamoğlu: Kanal İstanbul masası yıkılmıştır

AKP'nin Kanal İstanbul ısrarına tepki gösteren İBB Başkanı İmamoğlu, "Kanal İstanbul masası yıkılmıştır. Bakın, her gün sallanıyoruz. Depremi konuşacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da düzenlenen 11 büyükşehir belediyesinden yetkililerin yer aldığı “Üretimin Desteklenmesi Çalıştayı”na katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Kanal İstanbul masası yıkılmıştır. Bakın, her gün sallanıyoruz. Depremi konuşacağız” dedi.

'SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ'

"Tarım ve gıda rejimi kurma konusunda İstanbul’da ciddi adımlar atmanın başlangıcındayız” diyen İmamoğlu, “Türkiye’de kırsal alan ve köyler hızla boşalıyor. Ülkemiz, bu manada gıda güvenliğini de yitiriyor. Buna seyirci kalmayacağız. Kırsal niteliği ağır basan mahallelerimizin kent refahından yararlanmaları için gerekli altyapı ve üstyapı çalışmalarına başladık. Tüm Türkiye’de, kentsel ve kırsal yaşam arasında bir dayanışma ağı kuruyoruz” şeklinde konuştu.

'KANAL İSTANBUL BİR EMLAK İŞİ'

“İstanbul’un mevcut tarım alanının neredeyse yüzde 10 civarındaki kısmını Kanal İstanbul yok ediyor” diyen İmamoğlu, “Kanal İstanbul, bir travma. Kanal İstanbul, öyle stratejik bir proje falan asla değil. Kanal İstanbul, bir emlak işi. Emlak geliştirme işi. Yani; ‘Yaparız, satarız, para kazanırız!’ Bakın bu kadar net söylüyorum. Efendim Boğaz geçişiymiş, Boğaz’ı korumaymış… Hayır! Bu kadar uzun yıllardır analiz ettiğim, her yönüyle insanı dinlediğim, serbest piyasadan, bu işi yapan inşaatçı firmalardan, başka kurumlara kadar… Takip ettiğim bilim insanlarından dinlediğim kısmıyla bunu tarif ediyorum: Suyunu yok edecek. Tatlı su rezervlerini ciddi anlamda etkileyecek" ifadelerini kullandı.

'DEPREM KONUŞMAMIZ LAZIM'

İstanbul'un deprem tehlikesiyle yüz yüze olduğunu hatırlatan İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Düşünülmesi bile benim uykularımı kaçırıyor. İnşallah tüm hukuksal çabamızla bu Kanal İstanbul işini engelleyeceğiz.. Deprem konuşmamız lazım. Depremle hiç alakası olmayan, bu kentte yeni bir şehir var etme çabası içerisindesiniz. Daha bu şehirde on binlerce riskli yapının sorununu çözemedik. Bunu çözelim. Bu masada konuşulacak konu o. Kanal İstanbul masası yıkılmıştır. Bence yıkılmıştır.”