İmamoğlu işten çıkarılan işçilerin temsilcileriyle görüştü

İmamoğlu işten çıkarılan işçilerin temsilcileriyle görüştü

Belediyen çıkarılan işçi temsilcileriyle bir araya gelen İmamoğlu'nun temsilcilere, "İşinin ehli olduğunu düşünüyorsanız CV bırakın değerlendirelim" dediği öğrenildi.

İBB’de işten çıkarılan işçilerin temsilcileriyle bir araya gelen Ekrem İmamoğlu’nun temsilcilere, seçim dönemi öncesinde işe alınanların işten çıkarıldığını söylediği ve "İşinin ehli olduğunu düşünüyorsanız CV bırakın değerlendirelim" dediği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) işten çıkarılan işçiler belediye binası önünde eylemlerini sürdürürken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da işçiler arasından seçilen 3 temsilciyle görüştü. Kısa süren görüşmede İmamoğlu'nun işçi temsilcilerine, seçim dönemi öncesinde işe alınanların çıkarıldığını belirterek, "İşinin ehli olduğunu düşünüyorsanız CV bırakın değerlendirelim" dediği öğrenildi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun da işten çıkarılanlarla ilgili yaptığı açıklamada, "İBB’deki iş akdi fesihleri ile ilgili bir kısım medyada kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yer almaktadır. Kurumumuzdan 1244 kişinin ilişiği kesilmiş olup, bu kişiler 2 seçim arası ya da seçimden hemen önce yapılan alımlardır. 2500 civarı yapılan toplam alımdan, şehit ve gazi yakınları, engelli çalışanlar, vefat eden personelimiz yerine alınan 1. derece yakınları, devam eden projelerde görevi olan çalışanlarımız işlerine devam etmektedir" demişti.

DAHA FAZLA