İmamoğlu: İstanbul'da dün 186 kişi bulaşıcı hastalıktan hayatını kaybetti

İmamoğlu: İstanbul'da dün 186 kişi bulaşıcı hastalıktan hayatını kaybetti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçılarla bir araya geldi. Esnafla sohbet eden İmamoğlu, Covid-19 salgınıyla ilgili İstanbul’a dair önemli bir veri paylaştı.

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul'da dün akşam bulaşıcı hastalık nedeniyle 186 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. İmamoğlu, "Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece" diyen İmamoğlu, "Defin sayışımız 450’lere doğru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçılarla bir araya geldi. Esnafla sohbet eden İmamoğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili İstanbul’a dair önemli bir veri paylaştı.

İmamoğlu şunları söyledi:

“Bu konuda benim dilimin kemiği yok. Çünkü ben konuşmazsam, ne yapacağım? Mecburum konuşmaya. Dün akşam, bulaşıcı hastalıktan İstanbul’daki vefat sayısı, 186. Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece. Defin sayışımız 450’lere doğru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz. Normal Kasım ayında bizim definimiz, -Allah rahmet eylesin; bütün ölmüşlerimize rahmet diliyorum- İstanbul’da 202, 190, 180 kişidir. Şu anda 450’ye doğru gidiyor. Bu kadar zor durumdayız. Bunu bilin.“

BAKANLIK 139 KİŞİ DEMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı'nın dün açıkladığı günlük tabloya göre, Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 139 kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.