İmamoğlu: İşe göre en uygun insanın alınması konusunda en adil sistemi uygulayacağız

İmamoğlu: İşe göre en uygun insanın alınması konusunda en adil sistemi uygulayacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

– Bu tanımlar sıfatlar çok tehlikeli ve incitici. Biz demokrasiyi güçlendirmek istiyoruz.

– (İmamoğlu’ndan Türk ve Mızraklı ile bir araya geldiğinde sarf ettiği ‘Aynı yerdeyiz’ sözlerine açıklama) O vatandaşlarımız başvurularını yaptılar. Engel yok diyen YSK. Bir suçu varsa neden dışarıda? Diyarbakır benim, İstanbul benim, her yurttaşın olduğu gibi hepsi bizim. Aynı yerdeyiz, aynı gemideyiz. Yapılan iş yanlıştır. Bu yanlışı düzeltin ki birilerinin eline fırsat geçmesin.

– (Diyarbakır ziyaretinde Atatürk portresi hediye etmesi) Bu yurdumun değerleri var. Herkesin hissetmesinin isterim. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladık bir gün önce. Mustafa Kemal Atatürk bu yurdun bize kazandırılmasının öncüsü. Sadece belediye başkanlığımda değil öncesinde de bunu hissettim. Daha önce birileri hediye etmediyse onun sorunu ama ben gittiğim yere bu ve bunun gibi simgesel hediyeler götüren biriyim. 82 milyon insanın bir değeri önderi olarak bütün Türkiye’nin topyekûn mücadele vermiş bir milletin öncüsü olarak o fotoğrafı Diyarbakır’da paylaştım. Atatürk posterini aldıkları için memnun oldular.

– (Vakıf denetimleri) Keşke denetimli bir mekanizma oluşturulsaydı da ben bunlarla uğraşmasaydım. Böyle yoğun bir gündemimiz var. Bu bir finansal düzenlemeyle ilgili bir çalışma. Burada bir sistem hatası var. Bakın seçimde bangır bangır zarar etmiyor denen kurumu teslim almamızdan itibaren 18 milyon zararı var. 60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli yararlanan araç sayısı var.

– (İSPARK'ın zarar etmesi) Bu bir finansal düzenlemeyle ilgili bir çalışma. Burada bir sistem hatası var. Bakın seçimde bangır bangır zarar etmiyor denen kurumu teslim almamızdan itibaren 18 milyon zararı var. 60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli yararlanan araç sayısı var. Derhal talimat verdim, tespit edilsin dedim. 3 bin değil, 5 bin değil, 60 bin. Ücretsiz diyorum, indirimli diyorum. Tümünü elden geçireceğiz. Hangi çağda yaşıyoruz, elden ücret. Burada bir kaçak var, sorun var. Ekim itibariyle tahsilat sistemi başlatacağız. Geçici bir dönem teşvik edilmesi için, kredi kartıyla 9 lira ödeyeceksiniz. Sistemin işlemediği bazı otoparklar var. Verimsiz kullanılıyor. Bunlarla ilgili düzenlemeler başlatacağız. Benim İSPARK'ın neden zarar etsin. Ayda 2-3 milyon zarar ediyor. Bir zam çalışması elbette olacaktır ancak şu anda yoktur

– (İşten çıkarmalarla ilgili) İşe göre en uygun insanın alınması konusunda en adil sistemi uygulayacağız. Akraba, kardeş tanımam..

– Bana ait 18 tane makam tespit edildi. Yetmez dedim, çünkü her vatandaşımın evi, her esnafımın dükkanı benim makamım. Dolayısıyla bu makamlar üzerinde de bir tasarruf geliştireceğiz