İmamoğlu için ilk bir haftada 500 bin kişi bağış yaptı

İmamoğlu için ilk bir haftada 500 bin kişi bağış yaptı

CHP ve İYİ Parti'nin İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu için başlattığı kampanyada toplanan para 10 milyon lirayı aşarken, yarım milyon kişinin bağışta bulunduğu bildirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yenilenen İstanbul seçimleri için İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla başlattığı bağış kampanyasına ilk hafta 333 bini yurt içinden olmak üzere yarım milyon kişi bağışta bulundu.

Kampanyadaki ilk 1 haftada toplanan para 10 milyon lirayı aştı.

CHP Genel Merkez İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş,  kampanya kapsamında toplanan miktardan çok katılım oranının önemli olduğunu söyledi, “Katılım oranından son derece mutluyuz. Şu ana kadar yapılan bağış oranına bakıldığında günlük ortalama 40 bin kişi çorbada benim de tuzum olsun diye sürece katkıda bulunuyor” dedi.

'GERÇEK BAĞIŞÇI SAYISI GÖRÜNENDEN DAHA FAZLA'

Bektaş, bu rakamın önümüzdeki günlerde, günlük ortalama 20-25 bin ortalamasında olacağını düşündüğünü söyledi. 

Bektaş, yurt dışından yapılan bağışlarda bankaların kestikleri masraf nedeniyle kampanyaya destek olmak isteyenlerin bir araya gelerek para yatırdığını, bazı kişilerin de Türkiye’deki yakınları aracılığıyla kampanyaya katıldığını belirterek, bu nedenle gerçek bağışçı sayısının görünenden daha fazla olduğunu ifade etti.

'KAMPANYA BÜTÇESİ AÇISINDAN BİR EŞİTLİK YOK'

Şu ana kadar toplanan paranın 10 milyon lirayı aştığını belirten Erol Bektaş, “Vatandaşın getirdiği 1 lira bile bu kampanyada kullanılacak” dedi. 

Independent Türkçe’de yer alan Saime Toktaş'ın haberine göre, Toplanan 10 milyon liraya rağmen hala İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında kampanya bütçesi açısından eşitlik sağlayamayacağını söyleyen Bektaş, “Haklı bir kampanya yürüyor. Bu kampanyada ne kadar para toplarsak toplayalım maddi anlamda eşitler arasında bir yarış olunamayacak. Rakibin bizden en az 10 katı imkanla yarıştığı bir yarışta eşit olamayacağız tabii ki. Ama biz, bize gelen desteği manevi olarak çok daha anlamlı görüyoruz” dedi.