İmamoğlu: İBB'ye ait toplu gezi yapılan müzeleri kapatacağız

İmamoğlu: İBB'ye ait toplu gezi yapılan müzeleri kapatacağız

Ekrem İmamoğlu, Cemal Reşit Rey gibi toplu etkinliklerin yapıldığı alanlardaki etkinliklerin mart sonuna kadar iptal edildiğini duyurdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğinin duyurulmasının ardından İstanbul’da koronavirüse karşı toplu taşımada alınan hijyen önlemlerini inceledi. İnceleme sonrası konuşan İmamoğlu, Cemal Reşit Rey gibi toplu etkinliklerin yapıldığı alanlardaki etkinliklerin mart sonuna kadar iptal edildiğini duyurdu.

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Önümüzdeki ay sonuna kadar Cemal Reşit Rey gibi toplu etkinliklerin yapıldığı alanlardaki etkinlikleri mart sonuna kadar iptal etme kararı aldık. İSMEK'te insanların toplu eğitim aldıkları yerler. İSMEK'deki eğitimlerin iptali ile ilgili de ay sonuna kadar vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz.Bugün öğleden sonra 39 ilçe belediyesini davet ettik. Belediye olarak bir çalışma yürütüyorlar. İrtibat kurmamız gereken tüm kurumlarla.

Cemal Reşit Rey başta olmak üzere ay sonuna kadar tiyatro ve bunun gibi etkinlikleri iptal ettik. Eğer normalleşirse devam edeceğiz.

İBB'ye ait müzelerin toplu gezilmesiyle ilgili duyurumuz yapılacak. Onları da iptal edeceğiz."