İmamoğlu: İBB'nin yetkilerini almak isteyenlerle, seçimi yeniletenler aynı kişiler

İmamoğlu: İBB'nin yetkilerini almak isteyenlerle, seçimi yeniletenler aynı kişiler

İstanbul Boğazı ile ilgili İBB'nin elindeki yetkilerin alınarak Saray'a devredilmesi hakkında daha önce "Hukuki yollara başvuracağız" açıklamasında bulunan İmamoğlu, yeni bir bir açıklama yaparak, "Demokrasiye darbe vuranlarla, bunu yapanların aynı kişiler olduğunu düşünüyorum” dedi.

İleri Haber

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul Boğazı’nın Cumhurbaşkanlığına devredilmesine ilişkin yasa tasarısı için “Sayın cumhurbaşkanının önüne bunları koyanların, 31 Mart’ta seçimi iptal ettirenlerle aynı kişiler olduğunu düşünüyorum” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Boğaziçi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik için 28 maddelik bir kanun teklifi hazırladığı ortaya çıkmıştı. Kanun teklifinde İstanbul Boğazı’ndaki yetkinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alınarak tüm üyelerini Cumhurbaşkanlığının atayacağı ‘Boğaziçi Başkanlığı’na devredilmesi öngörülüyor.

‘YETKİ KARMAŞASINI SADELEŞTİRMEK İSTİYORUZ’ BAHANESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İBB’nin yetkilerinin alınmasına dair yasa tasarısını “Yetki karmaşasını sadeleştirmek istiyoruz” sözleriyle savunmuş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise  ‘hukuki yollara başvurulacağını’ açıklamıştı.

‘AYNI KİŞİLER’

İmamoğlu bugün yaptığı açıklamada, 31 Mart’taki seçimin iptal ettirilmesini hatırlatarak, “O gün, demokrasiye darbe vuranlarla, bunu yapanların, aynı kişiler olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “İstanbul aleyhine, Türkiye demokrasisinin aleyhine hangi husus olursa olsun, İstanbul halkı adına, tüm hukuki haklarımızı, en uç noktasına kadar savunacağımızı, koruyacağımızı, hakkımızı arayacağımızı, bu manada da yineliyorum.” dedi.