İmamoğlu: Helalleşeceğimiz çok şey var, peşini bırakmayacağım

İmamoğlu: Helalleşeceğimiz çok şey var, peşini bırakmayacağım

Beylikdüzü'nde oy kullanan İmamoğlu, ardından açıklamalarda bulundu.

Seçim döneminde kullanılan ifadelere dair konuşan Ekrem İmamoğlu, "Çok helalleşeceğimiz şey var. Peşini bırakmayacağım" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'nde eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte oy kullandı ve ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Demokrasi adına sorunsuz bir gün geçirilmesi temennisinde bulunan İmamoğlu, "Demokrasi mücadelemiz neredeyse 200 yıla yakın... 200 yıldır bu insanlar bireysel hakları için mücadele ediyorlar" dedi.

Seçim süreci boyunca siyasilerin kullandığı "dil" ve söylemlere ilişkin de konuşan İmamoğlu, "İnsanlar umarız süreç içerisinde helalleşebilirler. Benim içimi yakıyor... Ben kimse hakkında iftara atamam. 'Seçimde olur böyle şeyler' cümlesini kabul etmiyorum. O bakımdan ben şu anda nasıl davranıyorsam, sahada da aynı şeyi söyledim" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, "Herkesin oyuna saygı duyulur. Keşke siyasiler olarak toplumun talebine yönelik dil kullanılsaydı. Çok helalleşeceğimiz şey var. Peşini bırakmayacağım. Çünkü söylenen şeyler ağır şeyler" vurgusunda bulundu. 

CHP GENEL MERKEZİ'NDE TAKİP EDECEK

Halk TV'nin aktardığına göre seçim sonucunu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nde takip edeceğini dile getiren İmamoğlu, "Bize görev düşer mi; sanmıyorum. Bize görev düşerse Mansur Bey'le genel merkezde olacağız" dedi.