İmamoğlu dernek ve vakıflara kapıyı kapattı: 'İBB'yi güçlendireceğiz'

İmamoğlu dernek ve vakıflara kapıyı kapattı: 'İBB'yi güçlendireceğiz'

Büyükada İskelesi'ne ilişkin TÜGVA ile İBB arasında yaşananlara ilişkin açıklama yapan İBB Başkanı İmamoğlu, "Birilerinin aile veya akraba vakıflarını değil, kurumlarımızı güçlendireceğiz. İBB'yi güçlendireceğiz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükada'da yaşananlar sonrası TÜGVA'ya ilişkin açıklamasında vakıf ve derneklere atıfla "Artık böyle bir kapısı yok İBB'nin" dedi. 

Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA tarafından da bir kısmı kullanılan Büyükada İskelesi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu, İBB'nin eskiden vakıf ve derneklerin tüm masraflarını karşılayarak gençlere hizmet ulaştırdığını, artık kendi kurumları ve yurtları ile hizmet vereceğini belirterek "Düşünebiliyor musunuz 16 milyonluk bir kentte 1 milyon 200 bin üniversite gencinin olduğu bir şehirde İBB'nin yurt yatak sayısı sıfırdı. Bunun sebebi ne? İşte o bahsettiğiniz isimde olan vakıflara ve derneklere imkan sağlanıyordu. Artık böyle bir kapısı yok İBB'nin. Büyükşehir Belediyesi'nin kendi yurtları var açmaya devam edecek. Tabi ki yargı bir karar vermiştir bakılır, edilir, araştırılır. Ama bizi ilgilendiren tarafı bu" ifadelerini kullandı.

Dernek ve vakıflara kapıyı kapatan İmamoğlu sözlerinin devamında "Birilerinin aile veya akraba vakıflarını değil, kurumlarımızı güçlendireceğiz. İBB'yi güçlendireceğiz" dedi.