İmamoğlu: Bugünlerde Kanal İstanbul'un peşinde koşanlar, gelecekte af dilemeyle kurtulamayacak

İmamoğlu: Bugünlerde Kanal İstanbul'un peşinde koşanlar, gelecekte af dilemeyle kurtulamayacak

Kamuoyunda “doğa ve toplum düşmanı” olarak nitelendirilen, iktidarın “mega rant” projesi Kanal İstanbul’a ilişkin Saray çevresinin açıklamaları sürerken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu açıklamalara tepki gösterdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kanal İstanbul projesinin bugünlerde peşinde koşanlar, gelecekte af dileme ile kurtulamayacaklar” dedi.

Kamuoyunda “doğa ve toplum düşmanı” olarak nitelendirilen, iktidarın “mega rant” projesi Kanal İstanbul’a ilişkin Saray çevresinin açıklamaları sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bu açıklamalara tepki gösterdi.

Kemerburgaz’daki İSTAÇ Odayeri Katık Merkezi’ndeki Fide Üretim Merkezi’nin açılışına katılan İmamoğlu, program sonrası gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. İmamoğlu, bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanı Kanal İstanbul ile ilgili olarak, ‘İsteseniz de istemesiniz de biz bu projeyi yapacağız. Hatta yazın ihaleye çıkıyoruz’ dedi. Sizin ‘2023’te bu ülkeyi Millet İttifakı yönetecek, bu projeyi iptal edecek’ açıklamanızı da tehdit olarak niteledi. Bu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi:

“Talihsiz açıklamalara devam ediliyor. İstanbul’da ne yazık ki büyük bir ihanet projesiyle alakalı ısrara devam ediliyor. Bir de bizi bir başka üzen şey; ‘Yarın kazma vuracağız, bu yaz başlayacağız. Bu yaz sonu başlayacağız, isteseniz de itemeseniz de yapacağız, inadına yapacağız’ denmesi. 2,5-3 senedir bunu duyuyoruz. Net ifade edeyim, bu beyan biçimi psikolojik olarak sorgulanmalıdır. Hiç hoş bir psikoloji değil. Bu şekilde ısrar, bu şekilde tavır, vatandaşı yok sayan, vatandaşın parasını yok sayan bir anlayışı anlamak mümkün değil. 

'AF DİLEMEYLE KURTULAMAYACAKLAR'

‘Efendim, vatandaşımız bizi affetsin. Eyvah ihanet ettik, aldatıldık’ gibi cümlelerin geçmişte oldu. Bu sözlerin gelecekte de bizim için hiçbir kıymeti yoktur. Kanal İstanbul projesinin bugünlerde peşinde koşanlar, gelecekte af dilemeyle kurtulamayacaklar. Hukukun önünde hesabını verirler. Bugün bu işe para vermenin peşinde koşanlar ya da ‘ihaleydi, ne yapalım biz de almaya çalıştık’ diyenler sadece basit bir şekilde süreçten sıyrılamazlar."