İmamoğlu: Bugün ‘bulaşıcı hastalık sebebiyle’ ölen 164 vatandışımıza Allah’tan rahmet dilerim

İmamoğlu: Bugün ‘bulaşıcı hastalık sebebiyle’ ölen 164 vatandışımıza Allah’tan rahmet dilerim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bulaşıcı hastalık sebebiyle bugün 164 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

İleri Haber

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nın bugün kaydettiği “bulaşıcı hastalıktan ölüm sayısını duyurdu. İmamoğlu'nun paylaşımı, koronavirüs salgınına ilişkin durumun vahametini gözler önüne serdi.  

İmamoğlu Twitter’dan yaptığı açıklamada, "Mezarlıklar Daire Başkanlığı’mızın “Bulaşıcı Hastalık Ölüm Sayısı” bugün 164 olmuştur. Bu sayı tüm pandemi döneminde bildirilen en yüksek sayıdır. Bulaşıcı hastalıktan vefat eden 164 vatandaşımıza Allah’tan rahmet dilerim. Sayın @drfahrettinkoca tedbir almada gecikiyorsunuz." dedi. 

 

'SAĞLIK BAKANI ARADI'

İmamoğlu, paylaşımının ardından bir süre sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisini aradığını belirterek, "Sağlık Bakanımız Sayın @drfahrettinkoca az evvel beni aradı. Tedbirler konusunda hassasiyetle çalıştıklarını söyledi. Pandemi sürecinde seferberlik anlayışıyla, şeffaflık ve bilim temelinde tüm adımları hep beraber atmak vazifemizdir. Daha sağlıklı bir Türkiye umuduyla..." dedi. 

 

BARIŞ ATAY'DAN İMAMOĞLU'NA: BAKAN NE DEDİ?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, İmamoğlu'nun Sağlık Bakanı Koca ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamaya yönelik “'Sayın' bakan sizi aradığında ne dedi peki? “Hayır, verdiğiniz bilgi yanlış, doğrusu bu” mu dedi? Ya da “evet, verdiğiniz bilgi doğru, her gün halka yalan söylüyoruz bundan sonra söylemeyeceğiz” mi dedi? Yoksa “halka yalan söylemeye devam edeceğiz” mi dedi?" diye sordu.