İmamoğlu: Bize göre Türkiye'deki demokrasiyi mahvettiniz

İmamoğlu: Bize göre Türkiye'deki demokrasiyi mahvettiniz

31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sorularını yanıtladı.

31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de Medya Mahallesi programında Ayşenur Arslan'ın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

Aslında bunların skeçleri yazılır ve oynanır. Rakamlar onu söylemiyor. Büyükşehirde ilçelere oranla daha çok oy kullanılmış. Pozitif bilimle uğraşıyorsunuz siz. Masum insanları kandırıyorlar. Çaldılar diyorlar. Kim çaldı. İzah edin.

İki kavram beni derinden üzüyor. Bir 'çaldılar' diyorlar. Evet bir çalmak var. 16 milyon insanın emeğini çaldılar, hakkını çaldılar bu kararı verenler. İki, 24 Haziran'da görev yapan insanlar, 'şimdi mi şaibe oldu?' diyor. Üzülüyorum.

Benim gözümde gazeteci çok saygın bir yerde. Bana sorulan ters sorular beni rencide etmez. Ama şu tarafı üzer. Eğer bir savunma makanizması geliştiriyorsanız o zaman bir dakika derim. Benim dün akşam üzüldüğüm konu buydu. Sayın Hakan'ın bu tarafından şikayetçi değilim. Esas değinmemiz gereken konulara değinemedik.

Kim olduğunu bilmediğim mecralara neden cevap vereyim. Hadsizlik derim, cahil derim. Kendi sülalemi mi anlatacağım. Onun için Ahmet Hakan'a söyledim. Getirin buraya tartışalım. Binali Yıldırım'ı da davet edin. Tartışalım bunları ne olacak.

Bırakın İstanbul seçimini, gidin işinizle uğraşın. Benim FETÖ ile işim olmaz, kimse için yardım da toplamadım.

150 bin İstanbul gönüllüsü var, hepsini aktif görev almaya çağırıyorum. Sandıkta tedbirliyiz, YSK'da da tedbirli olacağız. 24 Haziran'dan da eminiz. Halka ihanet eden AA'ya bırakmayacağız sonuçları, bir ajansla anlaşacağız.

İBB'de borçlanma 4.5 kat, faiz 8 kat, bütçe açığı 20 kat artmış. İsraf bitecek, tasarruf başlayacak. Seferberlik süreci başlatacağız