İmamoğlu: Bir vakfa 165 milyon liralık bina yapılmış

İmamoğlu: Bir vakfa 165 milyon liralık bina yapılmış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, “Şu anda vakıflar adına iptal edilmiş 357 milyon liraya nokta koymuş durumdayız. Burada yemek adı altında bir vakfa 56 milyon lira verilmiş” dedi. “165 milyon liralık bir vakfa bina yapılıyor. Artık bu binalar onun bunun vakfına ait değil, İstanbulluya ait” diyen İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğandan istediği randevuya hâlâ yanıt alamadığını kaydetti. İmamoğlu, “Miting alanlarından gönderme yapmasının anlamı yok, millet iradesinin yok sayıldığı her anlayışın karşısındayız” sözlerini kaydetti.

Bölgesel istihdam ofisleri kuracaklarını söyleyen İmamoğlu, “İnsanları meslek sahibi yapıp onlara uygun iş bulacağız. İstanbul şehri, gençler ihmal edilmiş. 5 yıl içerisinde sistemli bir şekilde iş bulacağız. Ben sizin soramadığınız soruyu iktidara soruyorum; umuyorum ki, iktidar da işsizlere nasıl iş bulacağı konusunda önümüze inandırıcı bir takvim koyar. Zira ekonomi çok kötü durumda. İBB başkanına laf atmakla bu sorunlar çözülmüyor” diye konuştu.

Sağanakla birlikte İstanbul’un bazı noktalarında meydana gelen sel baskınalrıyla ilgili de konuşan İmamoğlu, “2017’den sonra kimse elini kıpırdatmamış. İlk defa bir belediye baskından sonra esnafı ziyaret etti. Altyapı problemini çözeceğiz” dedi.

İmamoğlu, tatil eleştirileri için de “Tatil konusu yeterince konuşuldu. Herkes bir yorum yaptı. Biz işimizin başındayız” dedi.