İmamoğlu açıkladı: Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

İmamoğlu açıkladı: Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

İBB Başkanı İmamoğlu, BBC'nin HARDtalk programında Zeinab Badawi'nin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, gelecekte Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin "Toplum ve partimiz karar verir" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, kendisine yöneltilen Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusunu “Toplum ve partimiz karar verir” şeklinde yanıtladı.

BBC'nin HARDtalk programında Zeinab Badawi'nin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, göreve geldiğine şaşkın olmadığını, çok hazırlıklı olduğunu söyledi. İmamoğlu, 31 Mart'ta da 23 Haziran'da da çok tedbir aldıklarını, seçimlerde hile olmadığını ancak aradaki fark üzerinden tartışma yaratılmaya çalışıldığını belirtti. 

'KÖTÜ BİR TARİF’

İmamoğlu, Badawi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'topal ördek' tabirini hatırlatması üzerine ise "Demokrasiye inanıyorsanız, sonuçlar ne olursa olsun, kazanan insana benzetme yapılmaz. 'Topal ördek' kötü bir tarif. Biz dimdik ayaktayız' dedi. 

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben siyasi manipülasyonlar uğraşmayı tercih etmiyorum. İşime bakacağım. Yanlış şeyleri, rakamları düzelteceğim ve insanlara göstereceğim."

‘EN ÇOK İHTİYACIM OLAN ŞEY ADALET’

İmamoğlu, ülkenin en yakıcı gündemlerinden olan tutuklu gazeteciler ve Canan Kaftancıoğlu'nun yargılanması konusuna ilişkin ise şöyle konuştu:

"Hissettim her konuyu konuşmakta cesur davranırım. İstanbullular mutlu olacaksa en çok ihtiyacım olan şey adalet. Elbette fikirlerinden dolayı tutuklu gazetecileri ben de istemiyorum. Canan hanımın yargılanmasını ben de istemiyorum. Konuşan bir başkan olacağım." 

‘TOPLUM VE PARTİMİZ KARAR VERİR’

İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin olarak ise "Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağıma toplum ve partimiz karar verir" dedi ve şunları ekledi:

"Siyasette ben hiçbir zaman bir sonraki makamı bugünden tarifleme gibi bir huyum yok. Şuanda benim görevim İBB Başkanlığı ve başarılı olmak istiyorum. Bunun sonrasındaki adımlara toplum karar verir, partimiz karar verir. Sonuç olarak, her zaman söyledim, sizin programda da söyleyeyim,  'God knows' diye bitirmek istiyorum."