İmamoğlu: 2023 yılı bayram gibi bir yıl olacak

İmamoğlu: 2023 yılı bayram gibi bir yıl olacak

Hakkında hapis cezası kararı verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Bana verilen bu anlamsız ve hukuksuz cezayı başarımın ödülü olarak görüyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li büyükşehir belediye başkanları ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreni'ne katıldı. Hakkında hapis cezası kararı verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada açıklamalarda bulundu.

"Bizim ülkemizde bazen hiçbir başarı cezasız kalmaz" diyen İmamoğlu, "Ben de bana verilen bu anlamsız ve hukuksuz cezayı başarımın ödülü olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu öte yandan 2023 seçimlerine dikkat çekerken, "2023 yılı çok güzel olacak, çok çalışacağız. İstanbul'dan işimizi yapmaya devam edceğiz, 2023 yılı bayram gibi bir yıl olacak" diye konuştu.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Hep bir aradayız. Bizi bir araya getiren aslında çok güzel bir organizasyon, siz bakmayın dün olan bitene biz bugün çok daha hayırlı bir iş için bir araya gelmiş olduk.

Burada geleceğe dair İstanbul'un yaş almış büyüklerine güzel hizmetler sunacağımız bir merkezin temelini atıyoruz. Bu temel 200 milyon lirayı aşkın bir yatırımla önümüzdeki yıl bu zamanlara kadar hizmete açacağımız bir temel atma töreni. Şimdiden hayırlı olsun.

İstanbul'da 150 günde 150 proje kampanyamızın sonuna geliyoruz. 15 gün sonra bu kampanyamızı bitirmiş olacağız. Bu kampanyamız esnasında 168 noktada 199 projeye eriştiğimizi belirtmek isterim. Daha da sevindirici bir hususu paylaşmak isterim önümüzdeki Şubat-Mart-Nisan ayları içerisinde İstanbul'umuzda en az 150 projenin daha temel atmasını yapacağımızı paylaşmak istiyorum.

Bizi bu sürece yolculuğa çıktığımız andan itibaren motive eden en önemli şey bu dönemin ruhu gereği milletimize olan sorumluluğumuz ve onlarla olan ideallerde buluştuğumuz bağımız. İlk günden itibaren şehrimizin ihtiyaçlarını, taleplerini can kulağıyla dinledik.

İstanbul'un her noktasında hizmetler yapmayı, kaybedilen zaman dilimini kazanmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz.

Siz insanınıza eşit bakıyorsanız, otomatikman istatistikte görüyorsunuz. İstanbul'un tüm ilçelerine eşit bakan bir belediye başkanı olmayı başardığımızı görüyorum. Bu gururu yine sizlerle paylaşmak istyiyorum.

'2023 YILI BAYRAM GİBİ BİR YIL OLACAK'

Bizim ülkemizde bazen hiçbir başarı cezasız kalmaz. Ben de bana verilen bu anlamsız ve hukuksuz cezayı başarımın ödülü olarak görüyorum. İsraf düzenine son vermenin onları çok kızdrıdığını biliyorum. İstanbul'un itibar görmemesi gerekn bazı kurumlarına itibarlı davrandıkları dönemin bittiğine de kızıyorlar. Bazı kurum ve kuruluşları çevremizden uzak tuttuk. Aslında o kötü akıllarını ve zihinlerini Binali Bey'e mi Sisi'ye mi oy vereceksiniz diye bağırdıklarında anlamak gerekiyordu.

Birkaç kelime önemli. Bir tanesi hak yememek ve hakkını yedirmemek. İlkk gündeki gibi burada başta Genel Başkanımız ve tüm konuk ve vatandaşlarımız, 16 milyon İStanbullunun huzurunda hiçkimsenin hakkını yemedim hakkımı da yedirmeyeceğim. Dünyaya kafa tutmak, yargıcın gömleğini giyerek insanları alt etmeye çalışmakla olmaz. Dünyaya kafa tutmak akılla ve bilimle olur. Bu millet hakkını yedirmeyecek. Mertlerin kazandığı, namertlerin kaybettiği 86 milyon insanımızın kazandığı bir dönem yaşatacağız.

2023 yılı çok güzel olacak, çok çalışacağız. İstanbul'dan işimizi yapmaya devam edceğiz, 2023 yılı bayram gibi bir yıl olacak."