İmamoğlu: 17 yıldır İstanbul’da hiçbir şey yapmadılar

İmamoğlu: 17 yıldır İstanbul’da hiçbir şey yapmadılar

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayı Ekrem İmamoğlu Avcılar'da seçimlere ilişkin konuştu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayı Ekrem İmamoğlu Avcılar'da seçimlere ilişkin konuştu. 

Ekrem İmamoğlu, “Kartal'da bir bina yıkılacak, içinde 21 can kalacak, utanmadan 1 hafta sonra, 'Talimat verdik, İstanbul'da 3 ay içerisinde riskli binaların envanterini çıkarın dedik' diyecekler” diye iktidarı eleştirdi. 

İmamoğlu konuşmasına "Bana göre, bugünün dünyasında en önemli mücadele, kötülüğe karşı mücadeledir. En iyi tanım da iyi insan olmak. Kim olduğunuzun, hangi inanca mensup olduğunuzun bir önemi yok. Çünkü o, Allah'la kul arasında. Bu dünya yaşamında iyi insan olmak çok önemli bir karakter. Yoksa insanları kategorize etmek, bölmek, parçalamak gerçekten çok kolay. Bazı topluluklara, insanları bölerek, parçalayarak, taraftar yaparak alkış koparmak da mümkün. Bu, kolay tarafı. İnanın, bir başka kolaylık var; sevgi, barış, huzur ve insanlık dili. Zor mu? Çok kolay” diye devam etti.

'17 YILDIR İSTANBUL'DA HİÇBİR ŞEY YAPMADILAR'

MA'nın haberine göre İmamoğlu, "20-25 yıldır bu şehri, 17 yıldır da merkezi hükümeti yöneten bu iktidar partisinin İstanbul'a hiçbir şey yapmadığını anlatacağız. Kartal'da bir bina yıkılacak, içinde 21 can kalacak, utanmadan 1 hafta sonra, 'Talimat verdik, İstanbul'da 3 ay içerisinde riskli binaların envanterini çıkarın dedik' diyecekler. Kusura bakmayın, siz 20 yıl sonra bu şehirde bir bina yıkılınca hatırlayıp, 'Talimat verdik' derseniz, bu millet ne yapar biliyor musunuz? 31 Mart'ta sizi yollarlar kardeşim. Yılları boşa geçirmediler. Sadece belli sayıda insan için çalıştılar. Onlara oy verenler için de çalışmadılar" diye konuştu.