İmamlara 'çocuk gelişim sertifikası' uzaktan eğitim programıyla verilecek

İmamlara 'çocuk gelişim sertifikası' uzaktan eğitim programıyla verilecek

Diyanet, hazırladığı videolarla imamlara uzaktan eğitim programı kapsamında çocuk gelişimi sertifikası verecek.

Okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirme planı yapan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB); üniversiteler, imamlar ve özel kreşlerde görevli personeller için sertifika programları başlattı.

Selçuk Üniversitesi 'Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Sertifika Programı' adı altında, uzaktan eğitim modeli ile videolarla özel kreşlerde görevli personeller ve Diyanet’in 4-6 yaş grubu Kuran kursu öğreticilerine sertifika verilecek. Diyanet personeli için daha önce de manevi rehberlik sertifika programı başlatan Selçuk Üniversitesi, eğitimi “Bu sertifika programı herhangi bir iş garantisi vermez. Kişisel gelişim için hazırlanmıştır” notu ile duyurdu.

İMAMLAR 340 TL VEREREK ÇOCUK GELİŞİMİ SERTİFİKASI ALACAK

Cumhuriyetten Ozan Çepni’nin haberine göre uzaktan, bilgisayar başında hazırlanan video ve içeriklerin izlenerek verileceği söylenen eğitimin üç ay süreceği aktarıldı. İmamlara farklı konularda uygulamalı (etkinlik) ödevleri verileceği, ödevlerin sistem üzerinden gönderileceği ve ödevlerin eğitim danışmanları tarafından tek tek kontrol edileceği belirtildi. Sertifikayı almak isteyen katılımcılar için ücret ise 340 TL olarak belirlendi.

DAHA FAZLA