İmam hatipte darp edilen öğrenci: Artık dayanamıyorum

İmam hatipte darp edilen öğrenci: Artık dayanamıyorum

Çorlu İmam Hatip Ortaokulunda 8. sınıf öğrencisi, Müdür Yardımcısı Abdullah Nuri Yeşildal tarafından darp edildi. Okulda çoğu öğrenciye şiddet uygulandığı aktarıldı.

Çorlu İmam Hatip Ortaokulu'nda 8. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki M.E.A okul müdür yardımcısı olan Abdullah Nuri Yeşildal tarafından darp edildi. Olay, darp edilen çocuğun okulun yakınında bulunan bir büfe sahibine yaşadıklarını anlatması ile ortaya çıktı.

Geçen çarşamba günü yaşanan olayda, büfe sahibi Sediye Selçuk’a olayı anlatan M.E.A, ‘Artık dayanamıyorum, ne olursa olsun polisi arar mısın’ dedi. Aynı okulda okuyan diğer öğrenciler de, okulda çoğu öğrenciye şiddet uygulandığını söyledi.

‘BOYNUNDA KIZARIKLIK, KAFASINDA ŞİŞLİK VARDI’

Evrensel’in aktardığına göre; Selçuk, “Büfem okul civarında olduğu için okula gidip gelen çocuklar sürekli uğrar. O gün de darp edilen çocuk, öğle saatlerinde geldi. Yüzünü görür görmez ‘kiminle kavga ettin sen?’ dedim. O da ‘Abla Abdullah hoca dövdü’ dedi. Yalvarmasına rağmen çocuğu dövmeye devam etmiş. Boynunda kızarıklık ve kafasında da 3 tane şişlik vardı. Durumu kötü olduğu için oturtup su verdim. Abdullah hocanın sürekli öğrencileri darbettiği çocukların ondan korktuğunu söyledi.  ‘Abla artık dayanamıyorum ne olacaksa olsun, polisi arar mısın’ dedi. Ben de polisi aradım. Polis geldi ve öğrenciyi götürdü. Çocuğun durumu kötüydü” diye konuştu.

Okulda sadece müdür odasında kamera olmadığını aktaran Selçuk, “Öğrencileri müdür odasında dövüyorlarmış. Bu çocuğu da orada dövmüş. Hem de kapısına başka bir öğrenci yerleştirmişler. Kimse kapıya gelmesin diye. İki yıldır burada büfe işletiyorum. Öğrencilerle çok fazla iç içeyim. Birçok öğrencinin adı geçen müdür yardımcısının sürekli şiddet uyguladığını ve ondan çok korktuklarını anlatmıştı. Birebir böyle bir olayla da karşılaşınca bunun ortaya çıkması için elimden geleni yapmaya çalıştım” dedi.

Darp edilen çocuğun babası Yusuf A. ise, darp olayını kabul ederken, olayın adli mercilere yansıdığını dile getirerek, "imam hatip okullarının karalanacağı endişesi" ile konuşmama kararı aldığını söyledi. Görüntüler üzerine ulaşılmaya çalışılan Çorlu İmam Hatip Ortaokulu telefonlara yanıt vermedi.

‘SİZİN HAKKINIZDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Olayı sosyal medya hesabı üzerinden duyuran büfe sahibinin çocuğu da, okulun bir diğer müdür yardımcısı tarafından tehdit edildi. 
Paylaşımın altına okulun bir diğer müdür yardımcısı tarafından, “Ben de bu okulun müdür yardımcılarındanım. Olayla ilgili emniyet ve Adliyeye bilgi verdik. Sizin bu şekilde sosyal medyada okulun adını vererek bu mesajları yaymaya devam etmenizin kuruma zarar vermesinden dolayı hakkımızda suç duyurusunda bulunacağız. Resmi olarak gerekenler yapılmazsa sesinizi duyurun ancak resmi işlemlere rağmen bu şekilde tam olarak bilmediğiniz bir olayı toplumsal bir infial başlatmak amacıyla yapıyorsanız. Resmi makamlara gerekeni iletiriz” mesajı yazıldı.