İmam Hatip yurdunda gaz sızıntısı: 53 öğrenci zehirlendi

İmam Hatip yurdunda gaz sızıntısı: 53 öğrenci zehirlendi

Siirt'in Kurtalan ilçesindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı İmam Hatip Kız Öğrenci yurdunda doğal gaz sızıntısından dolayı 53 öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Kurtalan ilçe merkezindeki lise ve ortaokul öğrencilerin barındığı İmam Hatip Kız Öğrenci Yurdu'nda saat 21.00 sıralarında gaz sızıntısı yaşandı. 3 öğrencinin fenalaşması üzerine yurt idarecilerinin olayı araştırmasıyla, yurtta doğal gaz sızıntısı olduğu fark edildi.

53 ÖĞRENCİ TEDAVİ ALTINA ALINDI

Kurtalan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu'nda dün akşam saatlerinde, iddiaya göre sızan doğalgaz nedeniyle bazı öğrenciler rahatsızlandı. Yurt görevlilerinin ihbarı üzerine AFAD, UMKE, 112 acil servis ve polis ekipleri sevk edildi. Rahatsızlanan 53 öğrenci bölgedeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yurtta kalan diğer öğrenciler de tedbir amaçlı tahliye edildi. Olayı haber alan öğrenci yakınları da yurt binasının olduğu yere gelerek yetkililerden bilgi aldı.

'GAZ SIZINTISINA RASTLAMADIK'

Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın konuya ilişkin açıklama yaptı. Aydın, yurtta ve bölgede araştırmaların sürdüğünü belirterek, "Olay tüm boyutlarıyla araştırılıyor. Bölgede şu an araştırdığımız gaz kokusu nedeniyle 53 öğrenci etkilenmiş. Hayati tehlikeleri yok. Bir kilometrelik mesafede yaptığımız gaz ölçümünde herhangi bir gaz sızıntısına da rastlamadık. Öğrencilerimizi sadece tedbir amaçlı hastanede tutuyoruz. En kısa sürede taburcu olacaklar" dedi. 

VALİLİK: GAZ SIZINTISI KAYNAKLI OLDUĞU DEĞERLENDİRİLİYOR

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, 150 öğrencinin kaldığı yurdun tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtilerek, "Siirt ili Kurtalan ilçesi İmam Hatip Kız öğrenci yurdunda gaz sızıntısından kaynaklı olduğu değerlendirilen zehirlenmede; 53 öğrenci etkilenmiştir. 44 öğrencimiz Kurtalan Devlet Hastanesi'ne, 7 öğrencimiz Siirt Devlet Hastanesi, 2 öğrencimiz de Siirt’teki özel hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Öğrencilerimizin hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Tedbir amacı ile öğrenciler yurttan tahliye edilmiştir. AFAD, UMKE ve güvenlik birimlerimiz tarafından olay ile ilgili araştırma ve incelemeler devam etmektedir. Kız öğrenci yurduna gaz bombası atıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

 

DAHA FAZLA