İmam Halit Karakaya, çocuk istismarı nedeniyle 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

İmam Halit Karakaya, çocuk istismarı nedeniyle 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Elazığ'da 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'çocuğun cinsel istismarı' ile yargılanan imam Halit Karakaya'ya 30 yıl hapis cezası verildi.

Fotoğraf: Serra Akcan

Elazığ’da 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamasıyla yargılanan 51 yaşındaki cami imamı Halit Karakaya'nın duruşması dün Elazığ 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti, Halit Karakaya’nın 30 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi ve Karakaya cezaevine gönderildi.

'DELİLLER SUÇUN SABİT OLDUĞUNU AÇIKÇA ORTAYA KOYMUŞTUR'

6-7 yıl boyunca mağdur müvekkilinin istismar edildiğini ve olayın yaklaşık 1.5 yıl önce ortaya çıktığını söyleyen Avukat Ali Aslan Emre, "Duruşmada iddia makamı tutuksuz yargılanan sanığın cezalandırılmasını ve tutuklanması talep etti. Sanığın, tüm tanık ve mağdur beyanlarına rağmen suçsuz olduğunu iddia etmesine rağmen dosyaya yansıyan deliller suçun sabit olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Sanığın eylemleri mağdur beyanlarındaki tutarlı ve çelişmeyen beyanlara göre istismar şeklindedir. Bu süreçte aile ve mağdur psikolojik anlamda oldukça yıpranmıştır. Ancak bu haklı mücadelemizin bu şekilde nihayete ermesi, gerek aileyi gerekse de mağdurları bir nebze rahatlatmıştır" dedi.

Gazete Duvar'dan Ardıl Batmaz'ın haberine göre davayı ‘'bu tür eylemlerin bir daha yaşanmaması ve tüm kadınların kendini güvende hissedebilmesi için verilmiş bir mücadele' olarak tanımlayan Emre, "Bu mücadele sanığın işlediği suçlardan 30 yıl ceza alması ile nihayete ermiş, verilen mücadele anlamlı kılınmıştır. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan basın mensuplarına, siyasi partilerin kadın kollarına, UCİM avukatlarına teşekkür ederim" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Halit Karakaya’nın, anne N.S’ye 'çocuğunu öldürürüm' diyerek tecavüz ettiği, sonrasında ise 16 yaşındaki kızı Y.S.’yi 6 yıl boyunca cinsel istismara maruz bıraktığı iddia edilmişti. Söz konusu iddiaların ardından cinsel istismar sanığı Halit Karakaya, Elazığ Valiliği tarafından açığa alınmış ve hakkında yürütülen soruşturmanın ardından emekli edilmişti.

22 Haziran’da yapılan ilk duruşmada Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’na tanık sıfatıyla ifade veren 25 yaşındaki M.A. ve mahkemede müşteki sıfatıyla ifade veren 23 yaşındaki S.K. da taciz edildiklerini iddia etmişti.