İlkokul kitabında silahla kafaya ateş eden maskeli şahıs görseli kullandılar!

İlkokul kitabında silahla kafaya ateş eden maskeli şahıs görseli kullandılar!

Değerler Eğitimi projesi kapsamında 3. sınıf öğrencilere dağıtılan dergide maskeli şahsın silahla başka birisinin kafasına ateş ettiği görsel kullanıldı.

İleri Haber

Konya Selçuklu ilçesinde 5 yıldır uygulanan "Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) ile Türkiye Değerlerini Tanıtıyor” adı altında yürütülen proje kapsamında basılan derginin "Hangisi Kul Hakkı?" başlığıyla yayınlanan bölümünde silahla başka birisinin kafasına ateş eden maskeli şahıs görseli kullanıldı. 

Konya'da Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen projede okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bazı yayınlar dağıtıldı. Projenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada dağıtılan yayınların içeriği hakkında "öğretmen ve öğrencilerin soluksuz okuyup eğleneceği, hatta ellerinden hiç bırakamayacakları yayınlar" olduğu ifade edildi.

Ancak yayınlarda pedagojik açıdan uygun olmayan görseller bulunduğu, özellikle 3. sınıfa giden 9 yaşındaki öğrencilere dağıtılan "AKTÖRE" isimli derginin "Hangisi Kul Hakkı?" başlığıyla yayınlanan bölümünde silahla başka birisinin kafasına ateş eden maskeli şahıs görseli kullanıldı. Eğitimciler ve veliler görsele tepki gösterdi.

EĞİTİM İŞ: ACİLEN TOPLATILMALI

Cumhuriyet'in aktardığına göre; Eğitim İş Konya Şubesi Başkanı Özgür Genç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Öğrencilere dağıtılan bu yayınlar kimler tarafından hazırlanmıştır? Bu görseller hazırlanırken Pedagoglardan görüş alınmış mıdır? Tüm bu uyarılarımızdan sonra proje kapsamında öğrencilere dağıtılan dergilerin yeniden incelenmesi ve gerekli görülenlerin ivedilikle toplatılması hususunda projeye destek veren Selçuklu Belediyesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün gerekli hassasiyeti göstereceklerini umut etmekteyiz" dedi.

Genç, "Eğitim-İş Sendikası olarak çocuklarımızın daha iyi bir Türkiye yaratabilmesi için Bilimsel, Laik, Ulusal ve Parasız eğitim için mücadelemize yılmadan devam edeceğiz" diye konuştu.

DAHA FAZLA