İlk Oy Hareketi'nin arkasından TÜGVA çıktı!

İlk Oy Hareketi'nin arkasından TÜGVA çıktı!

Yargılanan eski TÜGVA yöneticisi, İlk Oy Hareketi'nin TÜGVA'ya ait olduğunu söyledi.

Devlet içindeki yapılanmasına ilişkin haberlerle gündeme gelen TÜGVA'nın, İlk Oy Hareketi isimli hesabı da yönettiği iddia edildi. 

14 Mayıs'taki seçimler öncesi yurttaşları oy vermeye teşvik etme iddiasıyla kurulduğu belirtilen ve AKP ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a destek içeren paylaşımlar yapan İlk Oy Hareketi'nin TÜGVA'ya ait olduğu ortaya çıktı. Devlet içinde yapılandığı gazeteci Metin Cihan tarafından ortaya çıkarılan ve iktidar ile imtiyazlı ilişkiler kuran kurumun eski yöneticilerinden Ramazan Aydoğdu, İlk Oy Hareketi isimli hesabın TÜGVA tarafından yönetildiğini söyledi.

Gerçek Gündem'den Sercan Güler'in haberine göre Aydoğdu, sosyal medyadan İlk Oy Hareketi’nin paylaşımını alıntılayarak, "Bu sosyal medya adresi ile ilgili bilgi soranlar oluyor. Bu adres bizim dönemde TÜGVA tarafından yönetiliyordu" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da kurucuları arasında yer aldığı TÜGVA'ya ait verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirip değiştirerek sosyal medyada yayımlandıkları iddiasıyla yargılanan sanıklar arasında yer alan Aydoğdu, yurt dışı çıkış yasağı ile cezaevinden tahliye edilmişti.

AKP'Lİ ÇİFTÇİ'NİN PAYLAŞIMI DA DOĞRULADI

AKP'li eski Kadın Kolları Başkanı Gülşen Zeynep Çiftçi'nin sosyal medya paylaşımları da Aydoğdu'yu doğrularken, Çiftçi’nin sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda İlk Oy Hareketi’nin broşürlerini paylaşarak, "TÜGVA her zaman doğru adımlar ile yola devam" ifadelerini kullanması dikkat çekti.