'İlk' olarak kayıtlara geçti... İkinci defa koronavirüse yakalan hasta hayatını kaybetti!

'İlk' olarak kayıtlara geçti... İkinci defa koronavirüse yakalan hasta hayatını kaybetti!

89 yaşındaki hastanın 8. günde durumunun iyice kötüleştiğini paylaşan araştırmacılar, 2 hafta sonra hastayı kaybettiklerini açıkladı.

Hollanda’da yaşayan 89 yaşındaki bir kadının ikinci kez koronavirüse yakalanıp hayatını kaybettiği bildirildi. Buna göre, bu ölüm koronavirüse birden çok defa yakalanarak gerçekleşen ilk ölüm oldu.

Sputnik’in aktardığına göre, Oxford University Press dergisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) üzerine bir bilimsel makale yayınlandı. Makalede, Covid-19’la ikinci defa enfekte olması sonucu hayatını kaybeden hasta 89 yaşındaki kadının nadir görülen bir akyuvar kanseri türü olan Waldenström Makroglobülinemisi hastası olduğu belirtildi. Bu hastalıkla ilgili tedavilerin mevcut olduğu fakat hastalığın tamamen iyileşmesinin mümkün olmadığı kaydedildi.

Makaledearaştırmacılar kadının senenin başında ateş ve öksürük şikayetiyle hastanenin acil servisine geldiğini, yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını, sonrasında hastanede 5 gün boyunca yattığını, ardından da sürekli yorgunluk dışında semptomlarının azaldığını belirtti.

YENİDEN HASTANEYE KALDIRILDI

Yaklaşık 2 ay sonra, yeni bir kemoterapi seansına başlamasının sadece iki gün ardından, artan ateş, öksürük ve nefes darlığı nedeniyle kadın yeniden hastaneye yatırıldığını anlatan araştırmacılar, Covid-19 testi tekrar pozitif çıkan hastanın antikor testlerinin ise 4. ve 6. günlerde negatif olduğunu aktardı.

2 HAFTA SONRA HAYATINI KAYBETTİ

8. günde hastanın durumunun iyice kötüleştiğini paylaşan araştırmacılar, 2 hafta sonra hastayı kaybettiklerini açıkladı.

Araştırma ekibi, her iki enfeksiyondan da test örneklerine ulaştı ve bunlar sayesinde ilk ve ikinci enfeksiyona neden olan virüslerin genetik yapılarının, aynı virüsün mutasyon geçirmesiyle açıklanamayacak kadar farklı olduğu sonucuna vardı. Bunun, kadının koronavirüse ikinci kez yakalandığı bulgusunu desteklediği bildirildi.

İLK VAKA DEĞİL AMA İLK ÖLÜM

Bugüne kadar kaydedilmiş ikinci enfeksiyon vaka sayısının 23 olduğu belirtilirken, bu ölüm ikinci kez enfekte olup gerçekleşen ilk ölüm olarak kayıtlara geçti.

DAHA FAZLA